fredag 2 februari 2018

Februari TBR


26 kommentarer:

 1. Oj vilket mångsidigt utbud av böcker, tack : ) Noaomis room låter spännande- Sen måste jag ju läsa boken om Heidi Frieds liv och tankar, såg nyligen en gripande dokumentär om henne där hon sa så mycket tankvärda saker... Kåtornas folk har jag redan hemma, längtar efter att få börja läsa den, men måste först avsluta böcker du redan tipsat om : ) Allt gott /nicklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev väldigt blandat! Hoppas jag hinner läsa allt också :) Har börjat på Frieds bok nu och den är verkligen intressant.

   Radera
 2. Åh så många intressanta böcker! :) Jag blev mest nyfiken på Passagen, Naomi's Room och Kåtornas Folk. Har aldrig läst något av Ester. Januaris klassiker för mig blev Den Hemliga Trädgården. Så nu ska jag bara välja en ny för Februari! :D Ha en jättefin helg och tack för ännu en bra video!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera Ester Blendas böcker! Eller boken om henne, Ett jävla solsken :). Vad kul att du klarade din första klassiker! :D Den hemliga trädgården vill jag läsa någon gång! Vilken blir det i februari? :) Trevlig helg!

   Radera
  2. Ska definitivt läsa nåt av/om Ester! Den hemliga trädgården kan jag rekommendera, särskilt om man gillar djur och natur. Och längtar efter våren.
   Nu har jag bestämt mig! Det blir Övertalning av Jane Austen!

   Radera
  3. Vad kul att du kör en Austen nu! :D Ska bli kul att höra vad du tycker sen!

   Radera
 3. Men oj, jag hade ingen aning om att Vindens skugga är en serie. Har trott att det är en stand alone. Så fel man kan ha. Har velat läsa den länge men inte gett mig på den än.

  Frågor om förintelsen är bra, rak och ärlig. Men framförallt intressanta delar som man inte fått läsa om i skolhistorieboken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen jättebra så kan rekommendera den! Jag hoppas verkligen fortsättningen är lika bra :) Lite nervöst att fortsätta.

   Jag har läst ut Frågor jag fått om Förintelsen nu och kan verkligen hålla med!

   Radera
 4. Det såg ut som en spännande hög! Hoppas det blir god läsning :)

  SvaraRadera
 5. Inte heller jag visste om att Vindens skugga var början på en serie? Nu måste jag nästan läsa om den och så läsa de andra delarna :D
  Min klassiker för månaden blir Unga Kvinnor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen borde jag kanske också läsa om Vindens skugga för det var ett tag sedan jag läste den! Men vet inte om jag orkar :p

   Kul att du valt Unga kvinnor! Den är ju på min lista för våren så det ska bli spännande att se vad du tycker om den :D

   Radera
 6. Jag har bara läst Vindens skugga, men såg att det kom ut en ny av författaren.

  SvaraRadera
 7. Jag tänker också läsa Peter Pan i februari :)

  SvaraRadera
 8. Åhhh, Carlos Ruiz Zafón är såååååå bra! Min absoluta favoritförfattare! Längtar supermycket efter den nya boken. Är det på svenska den kommer ut i sommar? Har bara hört att den kommer på engelska i år.
  Ängelns lek är nästan lika bra Vindens skugga. Och när man sedan läser tredje delen, Himlens fånge, växer hela serien ännu mer. Lyckos dig som får uppleva dem för första gången! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag förstått det rätt är det svenska som kommer ut till sommaren! :D Och efter din kommentar nu ser jag ännu mer fram emot att fortsätta på serien!!

   Radera
 9. Men kanske är dags för mig också att fortsätta med Zafón :) Hoppas det blir bra läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som ett bra tillfälle att göra det! :)

   Radera
 10. Passagen blev jag väldigt nyfiken på. Av någon anledning fick den mig att tänka på Kibuishis serie Amulett, har du läst den?
  Jag har läst 'Vindens skugga', 'Ängelns lek' och 'Marina' av Zafon. Tyckte nog bäst om den förra. Jag tyckte att 'Ängelns lek' blev lite överlastad av det som är speciellt med Vindens skugga. Extra allt, liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passagen kan jag verkligen rekommendera! Jag har inte läst Amulett men sett att många tycker om de böckerna :). Ska bli spännande att se om jag håller med dig om Ängelns lek :D

   Radera
  2. Ska nämna att jag hört flera andra som tyckt att 'Ängelns lek' är ännu bättre än 'Vindens skugga', så smak och bak du vet.

   Radera