tisdag 18 april 2017

Forgive me, Leonard Peacock av Matthew Quick


Originaltitel: Forgive me, Leonard Peacock 
Sidor: 304 (Häftad)
"Today is Leonard Peacock's birthday. It is also the day he will kill his former best friend, and then himself, with his grandfather's P-38 pistol. Maybe one day he'll believe that being different is okay, important even. But not today."
Den här boken köpte jag från Myrorna enbart för att den hade massa notisflikar som stack ut på olika sidor. Jag blev jättenyfiken helt enkelt.

Men det var ett bra köp hur som helst! Den var så mycket mer än jag förväntade mig. Så sorglig och hemsk. Jag var verkligen inte beredd på något när jag började läsa. Det är klart jag förstod att den skulle vara mörk med tanke på baksidestexten men absolut inte på hur hårt den skulle slå.

Leonard är en väldigt speciell karaktär, jag tycker om honom direkt trots hans planer på att skjuta någon. Men det går inte att låta bli att känna för honom, när man får veta hur hans liv varit. Det är en berättelse om att vara annorlunda, att gå igenom hemska saker och inte ha någon att prata med.

Jag kan verkligen rekommendera den om du letar något som berör. Det är tunga ämnen men den är ändå lättläst.

Och är ni också nyfikna personer så var det här ett citat som var märkt i boken:
"The best part was that he closed his eyes and kept nodding to the rhythm of his bow sawing, and you could tell that when he played his violin, he wasn't a tiny misplaced Iranian boy living in a secretly racist town - no, he was a god in complete control of his world."

2 kommentarer: