onsdag 13 juli 2016

Två korta böcker

Eftersom jag läst två väldigt korta böcker som var för sig hade fått korta inlägg slår jag ihop dem i ett enda och skriver lite om dem! 

Originaltitel: The Grownup
Sidor: 61 (Danskt band)


"Kvinnliga kunder som kliver in genom dörren till tarotstudion Anden i handen möts av sierskor, kristallkulor och kortlekar. Manliga kunder fortsätter vidare till det potpurridoftande bakre rummet, där studions parallella verksamhet pågår, med en kompletterande stab av olagliga soft-core-prostituerade. Efter att ha drabbats av en förslitningsskada i handen får en av kvinnorna i det bakre rummet – en driftig boknörd med en förkärlek för skräckromaner – hoppa in som medium. Men det som ser ut att bli ett välkommet avbrott tar en oväntad och olycksbådande vändning när en av de välbärgade förortsfruarna som bokat tid berättar en otäck historia som inte tycks vara inbillning."
En helt okej berättelse. Men så skrämmande var den verkligen inte. Jag blev nog en aning besviken faktiskt, jag hade förväntat mig så mycket mer. Den var välskriven och spännande på ett vis, men den hann som aldrig komma igång innan den helt plötsligt var över.Originaltitel: The Tiny Wife
Sidor: 102 (Pocket)


"En rånare kommer in på en bank med laddad pistol, men istället för att kräva pengar stjäl han ett föremål med affektionsvärde från varje person inne på bankkontoret. Strax därefter börjar märkliga saker att hända med rånoffren.En tatuering blir levande, en make förvandlas till en snögubbe, en kvinna hittar Gud under sin soffa. Och Stacey Hinterland upptäcker att hon krymper, en aning för varje dag, och det verkar inte finnas något hon eller hennes make kan göra för att hindra det. Kan Stacey och de andra offren hitta en lösning innan det är försent?"

Vilken underbart udda liten bok. En väldigt originell idé och jag tycker verkligen om att läsa den. Det gick ju väldigt snabbt då den är så kort. Men det var alldeles lagom, hade man dragit ut på det för länge hade det nog blivit konstigt. En fin liten pärla!

8 kommentarer:

 1. Blev också lite besviken på En sån som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den hade kunnat vara så mycket mer känns det som.

   Radera
 2. Åh, jag måste verkligen läsa Gillian Flynns lilla bok snart.

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag vill läsa den krympande hustrun! Den låter underbar! älskar udda böcker :)

  SvaraRadera
 4. Kul att du läste Den krympande hustrun, jag tyckte den var bra mycket konstigare än jag föreställt mig, men jag gillade den även om den slutade i fler frågetecken än jag önskat. Men det var förmodligen "meningen" med hela boken. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja den svarade verkligen inte på alla frågor :P

   Radera