torsdag 10 mars 2016

Tänk om... av Randall Munroe


Originaltitel: What if...
Sidor: 368 (Inbunden)
"Hej! Kul att du kollar in min bok. Om du funderar på att köpa den så kan det vara bra att känna till vissa saker: 
Människans matsmältning klarar inte cellulosa, som finns i papper. Skulle du ändå vilja äta den här boken så innehåller den ungefär 2300 kalorier (inklusive omslaget).
Den här boken kan inte stoppa kulor;  vill du använda den som skyddsutrustning bör du köpa fler än ett exemplar.
Om du har en bra kastarm så skulle du kunna kasta den här boken ungefär 14 meter. Med lite träning är det möjligt att kasta en bok varje 800:e millisekund, vilket innebär att om någon rusar mot dig för att attackera så har du tre eller fyra chanser att träffa dem innan de når fram. Om du, å andra sidan, blir anfallen av en prärievarg så har du bara en chans att träffa. Sikta noga i så fall.
Andra egenskap: Den här boken innehåller text och bilder. Den ger svar på en mängd viktiga frågor, som om man skulle kunna hoppa från ett flygplan och blåsa upp heliumballonger snabbt nog för att sakta ner fallet och överleva (Ja) samt om man skulle kunna gömma sig från en global stormvind i Finland (Ja men det skulle inte hjälpa dig)."
Alltså, har ni inte läst den här boken än så gör det! Den är så jäkla härlig. Det är ju en fackbok, med frågor och svar, och roliga streckgubbar! Jag läste lite mer än hälften under en och samma kväll, och det är inte ofta det händer med annat än skönlitteratur.

Du får svar på helgalna frågor. Inget du egentligen kommer ha nytta av längre fram, men det spelar ingen roll! Det är så roligt att läsa. Ibland kommer superkorta frågor och svar på sidor som heter "Underliga (och oroande) frågor till min frågespalt", och dem har jag nog skrattat högt åt flera gånger. Svaren är så klockrena.

Så ja, köp den och läs den! Den är nördig, rolig och intressant, allt på en gång. En av mina favoriter är den här, där svaret fick mig att sitta och fnissa för mig själv en hel kväll (jag kan ha varit lite trött men det är en annan femma):


Skaffa den och nörda ner dig!

6 kommentarer:

 1. Den låter verkligen härlig :) Kanske en bok man får önska sig framöver :)

  SvaraRadera
 2. Åh alltså måste verkligen ta och köpa den snart XD

  SvaraRadera
 3. Hahahahaha! *på jobbet* *ensam*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah härligt att det kunde göra den ensamma jobbmorgonen lite roligare!

   Radera