torsdag 3 mars 2016

Allegiant av Vernica Roth


Originaltitel: Allegiant
Sidor: 392 (Inbunden)
Serie: Divergent (del 3)
"Det falangbaserade samhälle som Tris Prior en gång trodde på är splittrat av våld och maktkamper, ärrat av svek och förluster. Så när hon får chansen att utforska en värld bortom den hon hittills känt är Tris redo. Kanske kan hon och Tobias bygga ett nytt och enklare liv bortom stängslet, ett liv fritt från komplicerade lögner, hoptrasslade lojaliteter och plågsamma minnen.
Men Tris nya verklighet är ännu mer skrämmande än den hon lämnat bakom sig. Gamla sanningar förlorar snart sin mening, och nya omskakande insikter förändrar människorna hon älskar.
Och än en gång måste Tris kämpa med att försöka förstå den mänskliga naturens komplexitet - och sin egen - samtidigt som hon ställs inför svåra val i fråga om mod, lojalitet, uppoffring och kärlek."
Ja men se där! Då var sista delen i Divergent-trilogin utläst. Jag har absolut inga planer på att läsa boken Four som också hör till samma värld. Den här serien är slut nu och så får det vara.

Men jag måste säga att jag ändå blev positivt överraskad. När jag drog lappen som fick mig att plocka upp Allegient så var det ju för att jag skulle välja en bok som jag inte längre var sådär supersugen på. Förväntningarna var därför ganska låga, jag var dessutom 100% säker på att jag hade spoilat mig själv angående slutet. Jag hade fel så när det jag trodde skulle hända uteblev och något annat hände istället satt jag med hakan nere på golvet, så förvånad blev jag.

Jag har hört så många olika betyg på den här boken, vissa älskar den. Vissa verkar verkligen avsky den. För min del är det varken eller, det finns vissa grejer jag stör mig på. Mest missförstånd mellan Tris och Tobias som bara är irriterande. Men annars så...var det faktiskt en helt okej bok. Jag har inga problem med hur den här trilogin avslutades. Jag förväntade mig att bli väldigt besviken med tanke på hur många som blivit det, men jag tycker det var ett ganska bra avslut faktiskt.

Så ja, allt som allt var det en positiv överraskning.  Ni andra som har läst den, vad tycker ni?

18 kommentarer:

 1. Haha, jag är ju en av dem som hatar den... Alltså jag blir typ fortfarande arg när jag tänker på bokjäveln?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag har för mig att jag läst det inne hos dig nån gång! :)

   Radera
 2. Jag gillade den riktigt mycket och jag trodde också att jag visste vad som skulle hända på slutet men insåg att jag hade fel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trevligt när man blir överraskad! :)

   Radera
 3. Jag tycker heller inte det är något dåligt slut. Men jag gillade inte alls förklaringarna bakom falangerna.

  Four-novellerna tyckte jag var mysiga ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Scchh nu ska du inte få mig nyfiken på dom! :p

   Radera
 4. Åh, jag är så sugen på att läsa om den här serien men ja, kanske till sista filmen i så fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite efter med filmerna! Har inte ens sett tvåan än.

   Radera
 5. Vågar inte läsa vad du har skrivit, men såg i alla fall slutklämmen :) Har ju bara läst första delen än, men har de två andra redo i hyllan. Dags att ta tag i dem kanske, med tanke på att Allegiant kommer som film snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli intressant att se vad du tycker när du kommer till den här :)

   Radera
 6. Usch, avskydde slutet! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha verkar vara många som håller med :P

   Radera
 7. Trodde jag var sen när jag läste Allegiant för en månad sen men ser att du var ännu senare och Monika skriver i kommentarerna att hon bara har läst första delen.
  Överraskande slut men jag är inte arg på den. Men överraskande som sagt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja jag har verkligen seg med att ta tag i trean :p.

   Radera
 8. Allegiant är nog min favorit i serien. Men mest på grund av slutet. Jag var inte alls imponerad i början av boken, men slutet höjde den extremt i mina ögon. Så jag är nog en av de få som är mer än nöjd med själva avslutet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra så olika åsikter om den! :)

   Radera
 9. Jag älskade den! Tyckte slutet var både oundvikligt och modigt av Roth.

  SvaraRadera