tisdag 24 november 2015

Aldrig ensamma av Anna Jakobsson Lund


Originaltitel: Aldrig ensamma
Sidor: 361 (Flexband)
Serie: Systemet (del 2)
Recensionsexemplar: Från Annorlunda Förlag, tusen tack!
"Tillbaka i huvudstaden. Allt ser ut som vanligt, men ingenting är sig likt. 
Samtidigt som de högklassade förbereder sig för val planerar rebellerna ett attentat som ska ändra spelreglerna för alltid. Ava blir inblandad på båda sidor. Lögn, myt och sanning trasslas ihop och snart vet hon inte vem hon kan lita på.
Levi kämpar mot vansinnet. Leymah säger att han har glömt vem han egentligen är. Att han är stark nog att kontrollera sin förmåga. Han måste tro henne om han ska kunna rädda sin syster.
Ava. Levi och Leymah tvingas ta hjälp av gamla vänner och oväntade bundsförvanter för att få den kunskap de behöver. Men vem är det som förföljer dem? Vem har räknat ut sanningen?"
Aldrig ensamma är en otroligt efterlängtad uppföljare. Jag föll stenhårt för Tredje Principen så förväntningar på fortsättningen var höga. Men det visade sig att jag inte hade något att oroa mig för, den här boken levde lätt upp till dem.

Tredje Principen och Aldrig ensamma är två delar ur en otroligt välskriven dystopi-trilogi. De slår de flesta andra utländska jag läst, som Divergent, Matched och så vidare. Jag väljer den här alla gånger.
Karaktärerna blir levande så fort jag öppnar pärmarna och börjar läsa, jag känner allt de känner, plågas och sörjer med dem.
Författaren tar det till en helt ny nivå. Som är både råare och samtidigt mer hoppfull än mycket annat jag läst. Vissa val, vissa händelser är så nattsvarta att mitt hjärta krossas. Men samtidigt är vänskapen mellan de tre huvudpersonerna ett starkt ljus mitt i allt det mörka.

Gillar du dystopier och letar något nytt och fräscht inom genren? Eller känner du någon som har läst alla utländska men fortfarande vill ha mer? Ta den här serien. Den har allt, det är spänning, vänskap, sorg blandat med en dos av humor i allt det mörka. Med tanke på att det snart är jul så är det här något jag varmt kan rekommendera som en julklapp till dig själv eller någon du känner.

8 kommentarer:

 1. Jag tror jag på något sätt måste smyga in i alla fall Tredje principen i mitt hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut är en bra början! Och sen kommer du vara tvungen att smyga in Aldrig ensamma. Och sen den tredje när den kommer ut :D

   Radera
 2. Tack för tipset, ska önska mig den i julklapp

  SvaraRadera
 3. Åh, jag vill så gärna läsa den här! Men nu har jag ju önskat mig den i julklapp så då får jag väl vänta och se om tomten kommer med den, eller om jag får köpa den efter jul...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för att tomten kommer med den!

   Radera
 4. Jag föll också för denna, lika mycket som jag föll för den första boken!

  SvaraRadera