onsdag 3 september 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald


Sidor: 395 (Inbunden)
"Det startar med en brevväxling mellan två kvinnor som lever helt olika liv. I Haninge bor 28-åriga Sara Lindqvist - i Broken Wheel i Iowa 65-åriga Amy Harris. Under två år byter de böcker, brev och tankar, om såväl litteratur som livet, med varandra. En dag bestämmer sig Sara för att åka och hälsa på Amy men när hon kommer fram till Broken Wheel är Amy död. Sara finner sig själv ensam i den lilla hålan, mitt ute i ingenstans. Men så upptäcker hon Broken Wheels originella invånare, som Amy skrivit och berättat om. Sara stannar kvar i staden och får för första gången livs levande vänner - inte bara Bridget Jones och Mr. Darcy.
Med vännernas hjälp öppnar hon en bokhandel med alla Amys böcker. Det är inte bara Sara som lever upp, hela staden får nytt liv. Ingen vågar tänka på att Sara snart måste åka hem igen. När dagen hennes visum går ut närmar sig kommer hennes nyfunna vänner med en helt tokig, men underbar idé..."
Det här är en bok jag suttit och läst på mina raster på praktiken. Det har varit en ganska lagom rastbok faktiskt, lätt läsning och inga riktiga cliffhangers som gör så att det blir svårt att lägga undan den när det börjar bli dags att återgå till jobbet.
Samtidigt som vi får följa Sara och hennes tid i Broken Wheel får vi ta del av Amys brev till henne, och får på så vis även lära känna henne bättre trots att hon inte finns kvar i livet när Sara väl anländer till staden.

Jag fick en del lästips under berättelsens gång och det var nog det mysigaste med hela boken, när de pratade om mer böcker. Till exempel blev jag lite sugen på att läsa Walden av Henry David Thoreau tack vare ett citat ur den och lite prat om den.

Är man ute efter en lättsmält, lite lagom mysig bok så är den här ett bra val. Och det är väl aldrig fel att läsa om människor som gillar böcker och hur litteraturen kan ha en speciell plats i ens hjärta.

4 kommentarer:

 1. En bok jag har hört mycket positivt om, den står i bokhyllan och ska bli läst någon gång :)

  SvaraRadera
 2. den här boken har jag inte känt mig sugen på tidigare. men efter att ha läst ditt inlägg bestämde jag mig för att läsa den. inte minst för att vi ska läsa Walden i läsecirkeln i höst. tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Det gjorde mig jätteglad att inlägget kunde ge dig lite pepp för att läsa den :D

   Radera