onsdag 6 mars 2013

Själens osaliga längtan av Audrey NiffeneggerOriginaltitel: Her fearful symmetry 
Sidor: 435

"När Elspeth Noblin dör av cancer skänker hon alla sina tillhörigheter och sin vackra lägenhet till sina systerdöttrar, enäggstvillingarna Julia och Valentina. Det finns märkliga krav i testamentet som förbryllar systrarna men trots det flyttar Julia och Valentina in i den fantastiska våningen alldeles vid Highgate-kyrkogården i London. Mycket snart får de kontakt med de besynnerliga grannarna i det gamla huset - från den trevliga korsordsskaparen med tvångssyndrom som bor ovanför dem till mosterns mystiske älskare som lever i våningen under. Men den som påverkar tvillingarna mest är deras döda moster. Hon tycks inte vilja lämna lägenheten eller flickornas liv i fred..."

Den här boken har verkligen fått mina tankar om den att svänga! Den har för det första legat på min att-läsa-lista ganska länge. Så jag var väldigt glad när jag fick hem den, sen har den blivit stående i bokhyllan ett tag. När det väl kändes rätt att ta fram den så var jag lite ljummen i känslorna, när jag började läsa den blev jag ännu mer ljummen eftersom den kändes lite seg i början.

Men sen! Sen kunde jag inte lägga bort den för jag ville veta hur sjutton det skulle gå. Och jag gillar personerna i den väldigt mycket. Lite extra mycket fastnade jag för korsordsskaparen med tvångssyndrom, även om han inte var direkt huvudperson så var han intressant med alla sina tankar och problem.

Lite fick den här boken mig att tänka på Kaninhjärta som jag läste för ett tag sedan. Den gillade jag mycket, och Själens osaliga längtan gillar jag nog faktiskt ännu mer!

10 kommentarer:

 1. Jag håller på med en annan Niffenegger, lustigt nog - Tidsresenärens hustru. Jag läste dock om den här på webben och tyckte att den verkade spännande och nu blev den ju ännu mer spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag läst tidigare och gillade den också väldigt bra! :)

   Radera
 2. Jag gillade den också! Fascinerande bok, min första av Niffenegger men definitivt inte min sista, Tidsresenärens hustru står i bokhyllan och väntar=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidsresenärens hustru har jag läst, den är också riktigt bra :)

   Radera
 3. Håller med om att den var seg i början men åh vad fin den blir sen! Och lite läskig. Och spännande. och.. åh, helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! :) Är verkligen glad att det sega inte höll i sig :)

   Radera
 4. Hej! Jag hittade inget mejl till dig, så jag kommenterar här istället, hoppas det är ok. Jag heter Taliah och kommer från Malmö, skulle vilja tipsa dig om min bok 'Saga Swärd - Omskakare och världsresenär' som kom ut i höstas på Vombat förlag. Det är en ungdomsbok med övernaturliga förtecken. Skulle vara kul om du ville läsa den och kanske skriva något om den på bloggen? Mig kan du bla nå här: http://www.facebook.com/SagaSward.
  Mvh //Taliah

  SvaraRadera
 5. ÅH ÄLSK!!! Den är så underbar! Och visst tänker man på den här när man läser Kaninhjärta!!! Vill att människan ska skriva mer snarast dock. Väntar otåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fler böcker får hon gärna komma med! :)

   Radera