torsdag 28 mars 2013

Liten parlör för älskande av David LevithanOriginaltitel: The Lover's Dictionary
Sidor: 215

"Liten parlör för älskande är en brutalt ärlig kärleksroman för de som tror att de hatar romantisk litteratur. Och för alla stora romantiker. Bokens "du" och "jag" förhåller sig till varandra med lika delar sarkasm som tunnhudade ömhetsbetygelser. Genom korta, blixtklara ögonblicksbilder skildrar David Levithan allt det stora och svåra som är kärlek."
Jag har blivit kär i den här boken. Den är så otroligt fin och enda anledningen att den inte blivit utläst tidigare är för att jag ville dra ut på det och ha kvar den så länge som möjligt.

Ord, jag älskar ord. De har alltid varit magiska för mig ändå sedan jag började läsa och skriva själv. Så en sådan här bok, där man får lära sig lite nya ord tillsammans med en liten berättelse på varje sida, ren bokkärlek för mig!
Det är väldigt sällan jag stannar upp vid stycken i böcker och lämnar kvar något  för att kunna gå tillbaka och läsa om. Men ifrån den här boken sticker det upp små vita lappar här och där, vid sådant som var extra fint eller extra smärtsamt. Där kommer de få sitta så jag kan gå tillbaka och återuppleva magin på just de sidorna.

Jag har nog ett favoritord från boken också, det är inte något vackert eller sorgligt ord dock. Det var ett ord som fick mig att le när jag stod och väntade på bussen en dag;

buffoonery - pajaskonster

6 kommentarer:

 1. Det är verkligen en helt fantastisk bok. Jag blev helt tagen när jag läste den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja samma här, verkligen otroligt bra.

   Radera
 2. Jag har den fortfarande oläst i hyllan och jag tror och hoppas att jag kommer att tycka att den är lika bra. Är också nästan lite kär i ord.

  SvaraRadera
 3. Låter som en intressant och lite annorlunda läsning :) Tack för boktipset! Önskar dig en glad påsk också!

  SvaraRadera