torsdag 21 mars 2013

Lord John och kärlekens ljuva plåga av Diana Gabaldon


Originaltitel: Lord John and the private matter
Sidor: 316

"London 1757. Sjuårskriget och kampen mellan England och Frankrike om herraväldet i kolonierna har just inletts. Lord John Grey, ansedd adelsman och hög officer i Konungens armé har fått ett dilemma på halsen. Den tilltänkte gemålen till hans dygdiga sextonåriga kusin tros ha drabbats av franska smittan och Lord John måste med stor diskretion ta reda på om detta är med sanningen överensstämmande.
Men han störs i sitt värv av akuta tjänsteplikter. En officerskollega har blivit mördad och Lord John får uppdraget att utreda omständigheterna. Viktiga, superhemliga militära dokument har stulits vid en arméförläggning och den döde officeren tros vara den skyldige. 
I jakten på mördaren och i efterforskningarna om den lastbare fästmannen får läsaren följa Lord John på en oförglömlig resa i Londons historiska miljöer, från East End's eländiga fattigkvarter med bordeller och stinkande rännstenar till Mayfair och överklassens eleganta salonger."
Den här boken köpte jag för några år sedan eftersom jag verkligen gillar Gabaldons Outlander-serie. Där Lord John också förekommer.

Och det här var en helt okej bok, ingen fantastisk läsning men inte dålig heller. En sådan där bok man läser men kanske inte kommer fästa tankarna så mycket vid efteråt, ni vet?

Jag gillar Lord John, och historiska miljöer är alltid trevligt att läsa om. Men det är inte sådär jättemycket spänning i morden, utan det kanske är lite mer av en mysläsningsbok. När man bara vill ha något att läsa som går ganska snabbt och som man inte behöver tänka så mycket för.

Vill ni läsa Gabaldon, så läs Outlander-serien i så fall, den är väldigt mycket bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar