tisdag 1 januari 2013

Tankar om löften, det nya året och bokbloggarvärlden!

Gott nytt år!

Jag hoppas ni hade en trevlig nyårsafton. Själv tog jag det lugnt hemma, min äldsta vovve är inte alls imponerad av allt smällande så jag är alltid hemma och håller honom sällskap. Han klarade sig ovanligt bra igår faktiskt, kanske är det lillvovvens totala ointresse för raketerna som påverkade honom. Det var skönt att vi slapp stänga in oss i badrummet i alla fall!

Nu fylls bokbloggarna med många olika bokiga nyårslöften, men jag tänker vara tråkig och inte ha några sådana i år heller. Jag är rädd att om jag sätter upp löften om hur mycket eller vad jag ska läsa, så kommer det bara sätta käppar i hjulet för läsflytet. Så för mig blir det ett helt oplanerat läsår även 2013. 

Jag börjar på min praktik i morgon, en andrahandsaffär i en gammal järnvägsstation i grannkommunen. Det blir att börja pendla med buss alltså, läskigt. Men jag tänkte försöka ha med mig en bussbok varje dag.
Det finns en risk att praktiken kommer tjäna pengar på att ha mig där, de har nämligen ett rum med böcker och jag tycker ju om att köpa billiga böcker så..det här kan bli farligt :).

Sist vill jag bara tacka alla bokbloggare! Ni är ett fantastiskt gäng som alltid är trevliga och så otroligt påhittiga med alla era inlägg. Jag är verkligen glad att jag började blogga och kan ta del av bokbloggarvärlden :). 

Hoppas ert 2013 blir precis som ni vill ha det! 

20 kommentarer:

 1. Och ett gott nytt (bok)år till dig också!

  SvaraRadera
 2. Jag kan med glädje säga det samma till dig min vän. Att läsa din blogg är riktigt roligt och inspirerande. Jag har nämligen några favoriter som jag är inne och kollar först och din är en av dem n_n
  Jag hoppas du får ett lika gott bokår som vi andra i bokbloggarnas härliga värld n_n

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad fint att höra! Jag har din också på favoriter och kikar in ofta för att se om det kommit några nya inlägg :)

   Radera
 3. Mina vovvar skötte sig också ovanligt bra igår, fast de var på helspänn konstant. Man blev alldeles stressad av att titta på dem. Gott nytt år på dig med! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helspänn var äldsta här också, men inte samma panik som förra året som tur är! Tack tack! :)

   Radera
 4. Tycker inte du behöver känna dig tråkig för att du inte ger några läslöften. Man gör som man vill helt enkelt (och jag gör som du :)). Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, det är ju olika vad som känns bäst :) Tack! :)

   Radera
 5. Det låter underbart med ett oplanerat läsår! :-) Gott nytt år, och lycka till med praktiken!

  SvaraRadera
 6. Jag är också tveksam till bok-nyårslöften, av samma anledning som du nämner. En massa "måsten" kan verkligen störa läsflytet..
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har lätt att se det som måsten när det blir listor och löften angående läsningen och den vill jag ju inte förstöra :). Tack detsamma!

   Radera
 7. Tack själv :D

  Och jag har heller inga bokiga löften. Eller jo förresten! Jag har lovat mig själv att lustläsa allt vad jag bara orkar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som ett löfte jag faktiskt också kan hålla! :)

   Radera
 8. Lustläsa låter som ett bra nyårslöfte! Och du..det bästa med att pendla är lästiden!! Ha ett gott nytt bokår!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hade tänkt utnyttja bussresorna till läsande :) I alla fall dit resan mitt på dagen borde skallen vara pigg nog för det! :) Gott nytt år! :)

   Radera
 9. Härligt inlägg, tack detsamma och gott nytt år till dig med!
  Låter som ett bra nyårslöfte, jag tänkte också skippa (nästan) alla utmaningar i år och bara lustläsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Ja jag tycker det känns så svårt att försöka tvinga sig till att läsa vissa böcker. Då tappar jag snabbt lusten.

   Radera
  2. Ibland kan det ju vara kul när man råkar upptäcka pärlor, men som du säger kan det också kännas för tvingande ibland..

   Radera