tisdag 1 januari 2013

My av Desirée Fredlund


Sidor: 205

"Martin drog på nytt efter andan och insåg att det bara gått några sekunder sen han steg in i köket. Några sekunder av hans liv, en vanlig dag på jobbet - men den dagen som så totalt skulle ändra hans liv.
Detta är upptakten till den fantastiska berättelsen om My som kommer hem till Sverige för att stadga sig och leva som alla andra Svensson. Det blir inte riktigt så - även om hennes ohämmade liv är tätt sammanflätat med renovering av huset hon ärvt och middagsbjudningar. Martin inser snabbt att ett liv med My omöjligt kan bli långtråkigt. Bara oförmodat, huvudstupa, färgstarkt och alldeles underbart. 
I den småländska försommarskogen - med ålfiske, lamning och daggpromenader - bygger Desirée Fredlund upp en fängslande historia fylld av passion, romantik och spänning. Ingen kan mostå My. Kan du?"
Och svaret på den frågan får bli, nej det kan jag inte. Den här fina boken vann jag inne på författarens blogg; My Myself and I för ett tag sedan. Nu har jag läst ut den, och jag kan säga att jag gillade den! Det är inte ofta jag faktiskt skrattar högt när jag läser, men det fanns tillfällen under läsningen av My som det inte gick att låta bli.

My är, i mina ögon, en helt otroligt person! Hon fångar mig redan i början när hon står upp för ett par stackars hundvalpar. Och sedan är det bara hänga med på resan genom hennes dagar, som kanske inte är helt som andra Svenssons ändå. Hon är så otroligt full av liv, det är nog det bästa sättet att beskriva henne på. Färgstarkt, som det står på baksidan, är ett väldigt träffande ord!

Jag gillar miljöbeskrivningen också. Under läsningen blir jag faktiskt riktigt avundsjuk på My och det mysiga ställe hon verkar bo på med sina höns, får, katter och hund! Jag hade inte haft något emot att hitta ett sådant ställe att tillbringa dagarna på.

Tusen tack för boken Desirée, jag tyckte verkligen om den!

2 kommentarer: