tisdag 6 november 2012

Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear


Originaltitel: Maisie Dobbs

Sidor: 309

"Året är 1929 och den unga Maisie Dobbs har nyligen startat en egen privatdetektivbyrå i London. Maisie är på många sätt en ovanlig person - hon är kvinna och privatspanare och hon började sin bana med att arbeta som tjänsteflicka i ett aristokratiskt hem i London. Tack vare sin husmors försorg, fick hon studer i Cambridge och tog sedan tjänst som sjuksköterska under första världskriget. Trots sin ungdom besitter Maisie en vidsom, erfarenhet och styrka som kommer väl till pass i hennes första fall. En ung man dör under mystiska omständigheter efter att ha donerat alla sina tillgångar till ett hem för krigsskadade män och Maisies intelligens och klokhet sätts på prov."
Här gick det undan! Började läsa den igår på kvällen och nu är den utläst. Lite kanske det beror på att jag började på den här i Kiruna förra året, men eftersom mamma behövde något att läsa slutade jag och lämnade över den till henne. Så även om jag läste den från början nu, kunde jag skumma igenom en del bitar som jag kom ihåg bra.

Och åh vad jag gillar den här boken! Den är alldeles lagom mysspännande. Väldigt lätt att läsa och svår att lägga ifrån sig. Jag tycker väldigt mycket om Maisie Dobbs och det är intressant att läsa om hennes liv både som privatspanare och om hur hennes liv var innan. Boken är nämligen uppdelad i tre delar, det börjar i hennes nutid, sedan går det tillbaka till hennes dåtid, och sen tillbaka till hennes nutid igen. Men det blir inte krångligt att läsa pga det utan flyter på bra ändå.

Jag vill verkligen läsa de andra böckerna Maisie!

8 kommentarer:

 1. Åh, låter himla spännande!

  SvaraRadera
 2. Jag har den här boken oläst i bokhyllan och nu blev jag sugen på den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också gillar den när du läser! :)

   Radera
 3. Har denna bok liggande bland mina olästa. Ser fram emot att läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas den tilltalar dig när du plockar upp den! :)

   Radera
 4. Åh, jag gillade också Maisie Dobbs och har läst de övriga två som finns översatta. Men det verkar finnas fler och jag hoppas de blir översatta också (orkar tyvärr inte läsa på engelska för stunden).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att få läsa de andra två! :)

   Radera