söndag 23 september 2012

Kajika av Akira Toriyama


Sidor: 210

"Kajika, huvudpersonen i Dragon Ball-tecknaren Akira Toriyamas nya manga, är en pojke som har uppfört sig illa alltför många gånger och därför drabbats av en förbannelse: han har fått en rävsvans. För att bryta förbannelsen och bli av med rävsvansen måste Kajika rädda livet på tusen människor. En av dem han räddar är Haya, en flicka som har stulit ett mycket ovanligt drakägg som bär på en stor hemlighet. Gangstern Gibachi är beredd göra vad som helst för att komma över drakägget, och anlitar yrkesmördaren Isaza, som påstås vara världens starkaste man, för att bekämpa Kajika och lägga beslag på drakägget."

Det här är alltså mangan jag skrev om som svar på veckans bokbloggsjerka :). Den fick jag postad till mig av  Bera efter förra veckans jerka! Stort tack för det!

Jag har verkligen aldrig läst manga förut, så det här blev min allra första. Och som första så tror jag den var väldigt lagom, det är ingen lång serie med böcker utan historien tar slut när sidorna är slut.
Först var det lite förvirrande att börja läsa bakifrån och det tog lite tid innan jag fick flyt i hur jag skulle hoppa mellan rutorna.

Men när jag väl kom in i det gick det snabbt :). Och det var en lite småspännande, rolig och charmig historia jag fick läsa. Min favorit är nog rävanden som följer efter Kajika.
Så nu har jag prövat på manga också! Det kanske inte är någon ny favorit men jag kan helt klart tänka mig att läsa mer :).

Tack igen Bera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar