lördag 23 juni 2012

Främlingar av Dean Koontz


                                         Originaltitel: Strangers.  Sidor: 618

"De är främlingar En handfull människor.
Med olika bakgrund, bosatta i olika städer och byar spridda över Amerika. De har ingenting gemensamt - utom sin fruktan.
De är offer
En okänd skräck smyger sig kall och naken in i deras drömmar.
Och gradvis förvandlas också deras dagar till outhärdliga mardrömmar.

De är utvalda.
De kan inte undkomma.
Djupt ur hjärtat av en vidsträckt öken kallar ett svart och undertryckt minne på dem. Och mot sin vilja dras de alla till det ödsliga Motell Lugnet - där den fruktansvärda sanningen väntar."
 En tegelsten av Koontz, men det fina med hans böcker är att det aldrig känns för långa. Jag bara dyker ner i boken, fastnar i berättelsen och när jag sedan tittar upp har jag helt plötsligt kommit halvvägs eller liknande. Det är aldrig så jag suckar och tänker "är den inte slut snart".

Främlingar var väldigt spännande, inte direkt läskig men spänningen fanns där och jag ville fortsätta läsa för att få svar på alla frågor som dök upp. Man får hoppa mellan en hel del människors liv men jag upplever det aldrig förvirrande. De är så olika personligheter att jag snabbt kunde känna igen när det bytte och hålla koll på vem som var i fokus.

Den här boken överraskade mig, jag kan inte säga så mycket om det egentligen för då berättar jag för mycket. Men ända fram till de avslöjande delarna började dyka upp mot slutet satt jag och försökte lista ut vad det var som den här gruppen människor hade varit med om; alla mina gissningar var fel!

Det var trevliga lässtunder de kvällar boken räckte :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar