tisdag 19 juni 2012

Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren


                                                     Sidor: 633
"De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan."
 Åh så glad jag var att få hoppa tillbaka in i de här unga häxornas värld. Jag tyckte verkligen om Cirkeln och jag tycker verkligen om Eld. Nästa bok nu tack! Känns ju lite lagom jobbigt att behöva vänta på tredje.

Jag fortsätter tycka om huvudpersonerna, allihopa fast de är otroligt olika och det finns personlighetsdrag som irriterar. Men det gör allt så verkligt! De är inte perfekta och när jag får komma in i deras tankar så förstår jag dem så bra.
Det är spännande och frustrerande och svängar jag inte var beredd på!

Precis som efter Cirkeln så känns det lite tomt när sidorna tar slut. Man tänker inte på att boken är så pass lång som den är; eftersom det är smått omöjligt att lägga den åt sidan så går det fort att läsa.

3 kommentarer:

  1. Jag har just läst ut Cirkeln och tyckte den var riktigt bra. Fast den är så lång så gick det väldigt snabbt att läsa den. Nu ser jag fram emot att läsa Eld :)

    SvaraRadera
  2. Åh, visst var den bra! Ska också skriva om den snart tänkte jag :)

    SvaraRadera
  3. Håller med, andra böcker kan jag sucka över när jag ser att de är över 500 sidor men dessa går som på en dans faktiskt :)

    SvaraRadera