lördag 12 maj 2012

Nära och kära av Joanna Trollope


"Robin är änkling efter Caro - en främmande fågel från Kalifornien som aldrig fann sig tillrätta på den engelska landsbygden. Dottern Judy har svårt att förlåta honom för att äktenskapet med hennes mor inte fungerade och har flytt till London för att ta sig fram i tidningsvärlden. 
 Så en dag dyker Judys väninna, den egensinniga Zoe, upp på Robins traditionstyngda gård. Likt en varelse från en främmande planet; en svartklädd stadsmänniska vars kost hittills endast bestått av färdiglagad snabbmat. Dessutom säger hon precis det hon tänker, hur olämpligt det än kan förefalla.

Och det något märkliga sker; Robins föräldrar som äger granngården faller för Zoe, Robins svägerska likaså. När Robin en kväll kommer till sin säng och där finner Zoe gör han detsamma..."

Den här boken har stått i min bokhylla ett tag och väntat på att få lite uppmärksamhet. Nu kände jag för något lätt att läsa så den passade perfekt. Det är en berättelse med många känslor i sig, nertryckta och begravda känslor. För i den här familjen som det handlar om visar man inte känslor, man biter ihop och går vidare med livet för att klara av att sköta gårdarna.

Trots att det är många problem i boken, många missförstånd och lite trasiga förhållanden så måste jag säga nog använda ordet mysig om hur läsningen kändes. Kanske är det mest tack vare Zoe, hon har verkligen en ganska lätt och härlig syn på livet ibland. Det var uppfriskande bland alla andras tankar om rätt och fel, vad man borde och inte borde och så vidare.

En lätt bok att ta sig igenom, perfekt när jag inte ville ha något komplicerat för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar