måndag 16 april 2018

Bortom portalen 2: en novellantologi från Fantastikportalen


Originaltitel: Bortom portalen 2
Sidor: 199 (Häftad)
"Mystisk örtmagi, interdimensionella brottsutredare, religiösa cyborger och isögda helveteshundar. Fantastikportalen presenterar stolt sin andra antologi med tio noveller från några av Sverige vassaste fantastikförfattare."
Det här är uppföljaren till Bortom portalen, den första novellantologin från Fantastikportalen. Den har jag inte läst men eftersom det är noveller så går det ju väldigt bra att läsa de här böckerna fristående från varandra!

Bortom portalen 2 innehåller tio olika noveller som varierar stort i ämne. Det finns verkligen allt möjligt att välja på, något för alla. De flesta tycker jag är riktigt bra också, några faller mig inte i smaken men det var ganska väntat i en samling. En av mina favoriter blir så klart Anna Jakobsson Lunds novell, Revan. Jag har ju älskat allt hon har skrivit tidigare så att jag fastnade för den här också var ingen överraskning. Det finns revor i vår värld till andra dimensioner, och ibland hoppar saker som inte borde vara här igenom. Huvudkaraktären i Revan jobbar med att lokalisera och deportera de varelserna. Men en kväll möter hon något som ändrar på allt.

Levande död av Gabriella P. Kjeilen är en annan favorit. En väldigt actionfylld berättelse om vad människans egna skapelser kan göra för att hämnas. Den gav mig lite känslan av en modern Frankenstein men väldigt mycket mer fartfylld!

Allt som allt är det en bra novellsamling! Gillar man fantasy, science fiction och lite skräck tycker jag absolut att man kan ge den här en chans.

6 kommentarer:

  1. Revan var en av mina favoriter också.

    SvaraRadera
  2. Åh så kul att du gillade Levande död! Hade faktiskt inte själv tänkt på att den var lite lik Frankenstein men det ligger nått i det nu när du säger det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du läste inlägget! Den var verkligen spännande! :)

      Radera