måndag 24 april 2017

Fällan av Melanie Raabe


Originaltitel: Die Falle
Sidor: 303 (Inbunden)
"Linda Conrads, 38, är en berömd och notoriskt tillbakadragen kriminalförfattare. För tolv år sedan blev hennes syster, Anna, brutalt mördad. Mördaren åkte aldrig fast, men Linda såg honom. Och nu har hon precis sett honom igen på TV.
Mannen är numera en känd reporter, och Linda vet att ingen kommer att tro henne om hon anklagar honom. Så hon gör det hon kan bäst: Hon skriver en ny thriller, om ett mord på en kvinna. Där gärningsmannen kommer undan. 
När boken publiceras ger Linda en enda intervju. I sitt eget hem. Till den enda person som vet mer om fallet än hon gör. Han vet vad som hände den där natten. Hon har skrivit en bok om det. Men när han ringer på Lindas dörrklocka vet ingen av dem hur det ska sluta... "
 Det här lät verkligen som en bok jag skulle älska. En författare, ett mord, en plan för att få rättvisa. Men jag vet inte...den lämnade mig ganska mjeh.

Jag fastnade aldrig riktigt för vare sig historien eller Linda själv. Inbakat i allt är dessutom boken hon själv skriver om mordet, så ibland får man läsa kapitel ur den också. Men de fångar mig inte heller. Den försöker lura mig efter ett tag men jag köper det inte och kan själv lista ut att det bara är en fint.

Så tyvärr blev det här en besvikelse för mig. Jag trodde verkligen att jag skulle tycka om den men vi kom inte överens. Har ni läst? Vad tyckte ni?

4 kommentarer:

  1. Jag har läst och gillade den bitvis men nää den föll inte mig riktigt i smaken heller, men det lät verkligen som en bok jag också skulle gilla!

    SvaraRadera
  2. Den lät verkligen bra, men tyvärr tycker jag inte att historien är bra berättad. Det blev aldrig någon riktig nerv :)

    SvaraRadera