onsdag 5 april 2017

Syndafloder av Kristina Ohlsson


Originaltitel: Syndafloder
Sidor: 446 (Inbunden) 
Serie: Fredrika Bergman (del 6)
"En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framförbrasan. Märkligt nog bär han sin dotters vigselring på lillfingret. I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar kan vara borta för alltid. Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.  
Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka. Någon lämnar meddelanden till Alex, någon som vill ställa allt tillrätta. Men vem är den anonymebrevskrivaren och varför tycks gärningsmannen alltid ligga steget före?"
Jag gillar ju Kristina Ohlssons ungdomsböcker och hennes skräckroman Sjuka själar. Men hennes deckare har jag faktiskt aldrig läst. Så när jag fick den här boken var det ju ett perfekt läge att testa! Nu är det här del sex om Fredrika Bergman men det går bra att hoppa in i serien här tycker jag. Jag får veta det jag behöver om hennes bakgrund och gamla fall.

Det är både spännande och klurigt. Ohlsson är verkligen skicklig på att väva ihop många olika delar till en smart helhet i slutet. Hon lurar mig flera gånger och det är ju så en bra deckare ska göra. Jag vill inte ha svaret direkt, jag vill klura och låtsas vara smart och sen bli snopen när nya ledtrådar kastar omkull mina teorier.

Nu är jag faktiskt riktigt sugen på att läsa de tidigare delarna men när tiden skulle räcka till det vet jag inte riktigt. Det finns för mycket jag ska läsa redan!

6 kommentarer:

 1. Ser fram emot att läsa denna, det ska bli min påskbok!

  SvaraRadera
 2. Hela serien håller en väldigt hög nivå tycker jag. Mycket läsvärd deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske får ts tag i de andra delarna sen :)

   Radera
 3. Jag har inte läst denna men flera av hennes tidigare gillar dem skarpt. Ja mycket vill man läsa har själv för lite lästid, när det finns så stort utbud:)
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns alltid mer och mer böcker man vill läsa :)

   Radera