måndag 8 juli 2013

Till offer åt Molok av Åsa Larsson


Sidor: 389

"Man skjuter en björn i Lainio. I björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep. Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer."
Jag gillar verkligen Åsa Larssons böcker! De är spännande och jag har aldrig listat ut slutet innan allt avslöjas tror jag.
Och ett plus är ju att det är i mina hemtrakter. Bott i Kiruna mina första 5-6 levnadsår, sen till och med i byn Kurra fram till att jag var 14, sen Kiruna igen tills jag började gymnasiet.
Så det är otroligt mysigt på något vis att slå sig ner med den här boken och besöka mina trakter genom läsandet. Jag har till och med i huvudet placerat Rebeckas hus på ett visst ställe i Kurra, det är säkert inte där det ska stå men det passar perfekt i mina tankar.

Till offer åt Molok kan nog faktiskt vara en av de bästa böckerna jag läst av henne. Jag tyckte verkligen om hennes blandande av nutid och dåtid som gjorde berättelsen ännu mer intressant. Och sorglig. Allt fanns där. Även en sida jag hade svårt att läsa utan att gråta som ett litet barn, men jag får försöka förlåta för just smärtan i den delen, det var kort!

Varje bok Åsa Larsson skriver framöver kommer garanterat att läsas av mig, det är något jag ser fram emot!

6 kommentarer:

 1. Jag kan förstå att det är en speciell känsla om man känner till Kiruna, själv har jag aldrig varit där men jag blir helt tagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ganska häftigt faktiskt :)

   Radera
 2. Jag har svårt för hennes böcker men gillade den innan den här så kanske ska ge mig på denna i alla fall snart..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! :) Hoppas du gillar den ännu mer :D

   Radera
 3. Åsa Larsson är sjukt bra och en stolthet för alla Kirunabor.

  SvaraRadera