onsdag 1 maj 2024

Käraste Lena av Ninni Schulman

 

Originaltitel: Käraste Lena
Längd: 10 h 16 min
Serie: Siljanserien (del 2)
Uppläsare: Mirja Turestedt
"Hösten 1983 hittas 31-åriga Lena död i sitt hem på släktgården på Sollerön utanför Mora, hängd i en lampkrok. Av allt att döma rör det sig om ett självmord. Lenas föräldrar vägrar tro att deras dotter valt att ta sitt eget liv, och för att få reda på sanningen kopplas den före detta polisen Ingrid Wolt in.

Ingrid har egentligen lagt ner sin nystartade spaningsbyrå och lever isolerad i skogen av rädsla för sin före detta man. Men Lenas föräldrar är så enträgna att hon slutligen övertalas att ta sig an fallet. Det visar sig snart att Lena bar på djupa hemligheter och att det var många i hennes närhet som ville se henne död."

När jag för lite mer än ett år sedan lyssnade på första delen i Schulmans Siljanserie blev jag genast fast. Så när tvåan dök upp började jag på den så fort jag bara kunde. 

Vi fortsätter att följa Ingrid som lever i skräck för sin exman och samtidigt försöker hjälpa till att lösa olika fall i Dalarna. I Käraste Lena är det en kvinna som dött i vad som verkar vara ett självmord, men kvinnans föräldrar är inte övertygade och ju mer Ingrid gräver i fallet desto mer underliga saker hittar hon. 

Samtidigt som läsaren får vara med i Ingrids liv och utredning får man även följa kvinnan, Lena, fram till sin död. Ledtrådarna som Ingrid hittar flätas ihop med det vi får veta genom Lenas berättelse. Slutet är överraskande och absolut inget jag förväntade mig. Letar man en deckarserie som inte är så blodig kan jag verkligen rekommendera den här. 

Den har bra karaktärer, intressanta fall och det är lite extra roligt att den utspelar sig på 80-talet. Jag gillar den och längtar efter nästa del!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar