torsdag 14 december 2023

Krucifixmördaren av Chris Carter

 

Originaltitel: The Crucifix Killer
Längd: 11 h 1 min
Serie: Robert Hunter (del 1)
Uppläsare: Björn Lövgren
"En ung kvinnas kropp hittas i en övergiven stuga mitt inne i en stor skog utanför Los Angeles, och kriminalinspektör Robert Hunter befinner sig plötsligt i en fasansfull mordutredning. Offret var naket och hängde mellan två trästolpar. Hon hade utsatts för sadistisk tortyr innan hon dött en oerhört plågsam död. All hud hade skalats bort från hennes ansikte - medan hon fortfarande levde. I nacken hade någon skurit in ett egendomligt dubbelkors: Krucifixmördarens symbol.

Men det är en omöjlighet. Krucifixmördaren avrättades nämligen två år tidigare efter att just Hunter jagat honom i flera år. Kan det vara en copycatmördare? Eller kan det otänkbara vara sant? Finns den riktiga mördaren fortfarande där ute, beredd att återigen ge sig ut på en ondskefull och våldsam jakt på nya offer, välja ut dem till synes slumpmässigt och håna Robert Hunter för att han inte kan fånga honom?

Hunter och hans nya partner är på väg in i en ofattbar mardröm, där ingenting stämmer och där det inte finns någonting ens liknar en snabb och skonsam död."

Jag har hört talas om Chris Carters böcker ganska länge och kände nu att det var dags att prova på första delen som ljudbok. 

Det här är en ganska brutal berättelse, det är blodiga och grymma mord som beskrivs. Lite i stil med Keplers böcker. Det blir aldrig tråkigt och jag är hela tiden nyfiken på vem det är som är skyldig. Jag försöker så klart gissa mig till det själv men lyckas inte riktigt.

Ska jag klaga på något så är det väl att väldigt många "sexiga blickar" kastas hit och dit mellan olika karaktärer. Till slut blir det nästan roligt för det händer så pass mycket. Alla är också jättevackra, vältränade, smarta och fantastiska på alla sätt. Det blir så klart överdrivet men som underhållning för stunden gör det inget när själva berättelsen är så pass spännande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar