torsdag 21 december 2023

Bödeln av Chris Carter

 

Originaltitel: The Executioner
Längd: 13 h 10 min
Serie: Robert Hunter (del 2)
Uppläsare: Björn Löfgren
"Han skrämmer livet ur dig...

I en av Los Angeles kyrkor, på själva trappan upp till altaret, ligger en prästs blodiga kropp. Strax därpå upptäcker kriminalteknikerna att siffran 3 skrivits med blod på offrets bröst.

Först tror kriminalinspektör Robert Hunter att det rör sig om ett rituellt mord. Men när fler mördade personer dyker upp i utredningen måste han tänka om. Alla offren har dött på det sätt som skrämmer dem mest. Deras värsta mardrömmar har bokstavligt talat blivit verklighet. Men hur kunde mördaren veta om detta? Och vad kopplar ihop offren som på ytan inte verkar ha någon anknytning till varandra alls?

Hunter är på jakt efter en svårfångad och sadistisk mördare som verkar kunna ta sig in i sina offers tankar. En mördare som kan känna av vad som skrämmer dem mest. En mördare som gör vad som helst för att uppnå sitt vansinniga mål."

Ganska direkt efter att jag avslutade bok ett om Robert Hunter fortsatte med jag del två. 

Det fortsätter att vara lika spännande och brutalt. Det är verkligen inga böcker man ska plocka upp om man inte vill lyssna på vidriga och blodiga mord. Jag har inga problem med det så för mig passar de bra. Jag fortsätter att få lite Kepler-känsla.

Det enda som är lite tjatigt, precis som i första boken, är hur perfekta alla är, snygga, sexiga, smarta och så vidare. Men det går att ignorera för det mesta och bara hänga med på den galna resan som de här böckerna är.

Jag tror det finns ganska många böcker om Hunter och jag brukar ju vara dålig på att fortsätta med serier, men än så länge är jag så pass intresserad att jag kommer gå vidare till tredje delen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar