måndag 11 december 2023

Imitatören av Sam Holland

 

Originaltitel: The Echo Man
Sidor: 483 (Inbunden)
"En våg av brutala mord sveper över England. Tillvägagångssätten är helt olika, men det finns en gemensam nämnare - de utförs på de mest ohyggliga och bestialiska sätt man någonsin kan tänka sig. 
Jess Ambrose vaknar en natt i panik av att det brinner i hela huset. I sista sekund lyckas hon rädda sig själv och sin dotter, men hennes man dör i lågorna. Polisen meddelar att de hittat tecken på att maken varit inlåst och bunden, vilket gör att de misstänker att det är hon som ligger bakom branden. Den enda hon kan lita på nu är Nate Griffin, en polis som är ute i kylan inom kåren men som är seriemördaren på spåren. Han är den enda som tror henne när hon hävdar sin oskuld. Det dröjer inte länge förrän Jess och Griffin inser att mördaren, som fått öknamnet Imitatören, in i minsta detalj härmar världshistoriens mest ökända seriemördare och deras modus operandi. Vad de inte vet är att han nu gör sig redo för att överträffa dem alla..."

Det här är lite av en tegelsten men den gick förvånansvärt fort att läsa! Första dagen läste jag runt 100 sidor, andra dagen läste jag resten. Det är korta kapitel och den har ett driv som gör att det är svårt att lägga undan den.

Det är en ganska blodig historia, det kan vara bra att veta innan man plockar upp den. Men är du en läsare som gillar Kepler kan det här vara något för dig. Jag tyckte den var spännande och den kändes aldrig tråkig. För en gångs skull lyckades jag dessutom lista ut vem som var skyldig innan det avslöjades. Det känns som jag alltid har fel med mina gissningar, men nu så!

Slutet lämnar rum för en fortsättning och jag kan absolut tänka mig att följa de här karaktärerna i fler böcker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar