onsdag 14 december 2022

I mördarens spor av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: I mördarens spor
Längd: 5 h 32 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 11)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Katarina och Greta drar ut på ännu ett riskfyllt uppdrag! Eller åtminstone ett uppdrag fyllt med riskor...och soppar och kremlor...

En medlem i svampklubben har dött efter en retreat med styrelsen, och Katarina misstänker genast att det rör sig om överlagt mord. Med ett inte alltför sant tips om förekomsten av storporig brandticka lockas Luleås svampkännarelit - tillika "de misstänkta" - tillbaka till brottsplatsen, där Luleås bästa privatdetektivduo utsätter dem för hela registret av förhörstekniker. Men Katarina måste inte bara hitta mördaren, utan tvingas också kämpa med egna mardrömmar, osäkerhet och rädsla. Och så är det ju den där allestädes uppdykande trädgårdstomten, som hon bara inte kan släppa..."

Näst sista delen om Katarina och Greta, det känns sorgligt att det närmar sig ett slut! De har varit så bra sällskap under många timmar. 

Jag vet precis vad jag får när jag börjar lyssna. Ett klurigt mysterium samtidigt som jag får hänga med härliga karaktärer. Katarina och Greta har en så fin vänskap och det är verkligen ett nöje att få ta del av värmen i deras relation. 

I den här delen får vi se en lite annan sida av Katarina också. Hon har problem med mardrömmar och känner en osäkerhet hon inte är van vid. Jag tycker om att se hennes utveckling och det fina stödet hon har runtomkring sig. 

Jag håller just nu på att lyssna på den sista delen, det kommer bli tomt efteråt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar