torsdag 8 december 2022

Everyone in My Family has Killed Someone av Benjamin Stevenson

 

Originaltitel: Everyone in My Family has Killed Someone
Sidor: 366 (Inbunden)
"Everyone in my family is a killer. Everyone in my family is a suspect. But which of them is a murderer?

I was dreading the Cunningham family reunion even before the first murder. Before the storm stranded us at the mountain resort. The thing is, us Cunninghams don't really get along. We've only got one thing in common: we've all killed someone. My brother, my step-sister, my wife, my father, my mother, my sister-in-law, my uncle, my step-father, my aunt. Even me. When they find the first body in the snow, it's clear that only a Cunningham could have committed the crime - and it's up to me to prove it. There are plenty of killers in my family. But only one murderer..."

Det här var en väldigt speciell bok att läsa! Under hela berättelsen är det som att huvudkaraktären riktar sig direkt till läsaren. Han avslöjar vilka sidor folk kommer att dö på, lovar att vara ärlig och klagar lite över de vanliga klichéerna man vanligtvis hittar i deckare. 

Jag uppskattade skrivsättet och tyckte det var ganska uppfriskande. Huvudkaraktären åker till en släktträff och man märker snabbt att han är lite utstött, men vi får inte veta varför förrän lite senare. En främling hittas död den andra morgonen och samtidigt som det mysteriet ska lösas får läsaren ta del av familjens historia och hur alla i familjen har dödat någon. 

Karaktärerna är ett gäng jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om till en början. Ju längre in i berättelsen jag kommer desto mer förstår jag att det finns väldigt många lager att ta sig igenom. Jag gillade den verkligen och är så glad att Currently Reading Podcast ger mig boktips jag annars antagligen hade missat helt!

4 kommentarer:

 1. Var det den här som du visade en bild av på Instagram? Lite på hur den var skriven? Gillade det jag såg och nu är jag också nyfiken. :D Ibland är det uppfriskande med lite annorlunda språk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis det är den! :) Den var väldigt speciell!

   Radera
 2. Den här verkar vara både annorlunda och intressant och passar nog mig. Tack för ett bra (?) tips! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis kan du räkna det som ett bra tips om du läser och gillar den :D

   Radera