måndag 19 december 2022

Berätta tre saker av Callum Bloodworth

 

Originaltitel: Berätta tre saker
Sidor: 255 (Häftad)
Ålder: Unga vuxna
"Allt Liv kan tänka på är döden. Det är inte Livs fel, varken att hennes mamma gått bort eller att hon kan ha fått corona av en kille som kysst henne av misstag.

Allt Dag kan tänka på är Liv. I alla fall sedan han hamnade utanför hennes dörr efter världshistoriens sämsta dag.

I en virvelvind av cupcakes, campingbord och körsbärsblommor förändras deras liv för alltid, hon som inte får lämna lägenheten och han som bär på en mörk hemlighet. Men kan man falla för någon bakom en stängd dörr? Och finns det plats för ännu en kärlekshistoria när världen håller på att gå under?"

Callum Bloodworth har snabbt blivit en ny favoritförfattare. Hans böcker berör, de får mig att både skratta och gråta och lite då och då stampar de på mina känslor tills jag ligger i en hög på backen. Det är positivt alltså! Jag uppskattar böcker som får mig att känna alla känslor. 

Berätta tre saker är en underbar kärlekshistoria om den där hisnande kärleken man kan känna i tonåren. Den som bara sveper undan benen på en och gör världen skimrande och vacker. Men det finns samtidigt flera allvarligare teman i bakgrunden, vissa får vi ta del av direkt och andra dröjer ett tag innan de visar sig.

Förutom kärlek handlar den om att hitta vänner, att få vara sig själv, om sorg och om familjeband. Det är en fantastisk bok som inte har någon övre åldersgräns.

6 kommentarer:

 1. Det här verkar vara en fin bok och den skulle nog passa min smak - trots att det inte är nån deckare. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det bra med en bok som inte har mord också ;p

   Radera
 2. Tror jag ändå ska ge den en chans, den verkar riktigt mysig och lättsam. Tack för tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättelättsam kanske jag inte skulle säga att den är, den har ganska mycket allvar i sig också! :)

   Radera