onsdag 12 oktober 2022

Fem små grisar av Agatha Christie

 

Originaltitel: Five Little Pigs
Sidor: 208 (Inbunden)
"Amyas Crale var ett geni. Han var målare, en livsnjutare och kvinnokarl, och nu är det sexton år sedan han dog. Han blev mördad - av sin egen hustru, som rättegången visade.

Men deras dotter Carla vägrar tro att hennes mor var skyldig. Hon vill ha en ny utredning av det gamla brottet. Den ska göras av den skarpaste hjärnan som finns att tillgå, och Hercule Poirot antar utmaningen. Med sin obevekliga lyhördhet lyssnar han till de fem närmast inblandade i dramat: älskarinnan, den gode vännen, grannen, halvsystern, guvernanten. Fem motiv, fem misstänkta - fem små grisar."

För det första, det här omslaget är verkligen något alldeles extra. Om det är positivt eller inte, det kanske kan diskuteras. 

Berättelsen då, den är så klart väldigt intressant och klurig. Jag vet vad jag får när jag plockar upp en Christie-bok. En del av boken består av brev som de fem misstänkta skriver till Poirot och jag uppskattar alltid när brev är inblandade. 

Efter ett tag inser jag att jag har sett en filmatisering någon gång, men det var så pass länge sedan att jag inte kom ihåg något mer än små bitar här och där. Vem som var mördaren hade jag ingen aning om som tur är. 

Christie passar alltid, men extra bra på hösten och jag tyckte verkligen om den här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar