torsdag 13 december 2018

Rastplats 58 - Mordet på Carolin av Peter Johansson


Originaltitel: Rastplats 58 - Mordet på Carolin
Sidor: 205 (Inbunden)
"Den 12 september 2008 sätter sig Carolin Stenvall i bilen för en resa mot drömjobbet. Men ett möte på en rastplats får förödande konsekvenser och ger upphov till en av de mest uppmärksammade brottsutredningarna i Sverige i modern tid. I Rastplats 58 får ni en initierad skildring av mördaren, offret, mordet och den omfattande polisutredningen."
Kommer ni ihåg det här fallet? Jag gör det väldigt tydligt och det är nog för att det är så nära min hemstad rent geografiskt. Det var väldigt uppmärksammat här uppe. Jag bodde i Värmland när det hände men läste mycket om det under tiden ändå. 

Det är ett riktigt sorgligt fall, ett liv som släcks alldeles för tidigt och precis när Carolin var så glad och såg fram emot en ny period i livet. Man blir frustrerad under läsningen, arg på mördaren som slingrar sig, vägrar berätta hur allt gått till och bara svarar "jag vet inte" på otroligt många frågor. I boken får man också ta del av mer av polisutredningen, tips som kom in men kunde avfärdas, hur de hittade fram till mannen som till slut dömdes för mordet, förhören med honom och vad utredningen kunde få fram angående händelseförloppet. Det är läsning som inte lämnar en oberörd.

Jag åker förbi Stenbron, platsen där Carolin tyvärr träffade på sin mördare, när jag åker till Kiruna med bil och varje gång tänker jag på henne.

2 kommentarer:

  1. Det där låter som en spännande bok. Det är alltid intressant med böcker med verklighetsförankring tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var väldigt intressant! Håller med, böcker som handlar om verkliga händelser och personer är verkligen speciella att läsa.

      Radera