tisdag 4 december 2018

Underströmmar av Annika Widholm


Originaltitel: Underströmmar
Längd: 1t 50min
Uppläsare: Rebecka Hemse
"När Sandra kommer till förskolan för att hämta sina båda barn är de inte där. Först tror hon att det har blivit ett missförstånd. Men när hon inte lyckas få tag på sin man Elias, eller någon annan som vet var hennes barn är, växer paniken och hon kontaktar polisen. Kan Elias ha lämnat henne utan förvarning och tagit med sig barnen? Eller har familjen utsatts för ett brott? Kanske som en fruktansvärd hämnd för något Sandra har gjort. Gradvis går den svåra sanningen upp för henne – att hon själv på något sätt är orsak till att barnen är borta."
Jag tycker om de här kortromanerna som finns som ljudböcker. De är perfekta att lyssna på tycker jag. Ljudböcker som är långa kan det bli så att jag tar pauser i för att jag helt enkelt inte känner för att lyssna på böcker vissa perioder när jag åker buss eller har lunchrast och så vidare. Men när de bara är på några timmar lyssnar jag oftast klart snabbt.

Det här är en spännande berättelse om det värsta som kan hända en förälder. Tänk dig själv om du kommer till förskolan och någon annan har hämtat dina barn? Visst, det logiska är att det är din man och att det blivit någon miss i kommunikationen. Men när du inte får tag på honom heller? Då kommer paniken.

Det är perfekt längd på den här boken, det blir aldrig tråkigt och samtidigt finns det tid för berättelsen att ta form, för paniken att få fäste. Man får direkt en känsla av något inte står rätt till. Huvudkaraktären vet det inte, men du känner det på dig. Sedan fortsätter det bara trappas upp tills upplösningen kommer och bitarna faller på plats.

Behöver ni något att lyssna på som inte är flera timmar långt så rekommenderar jag den här. Widholms tidigare bok, Yrsel, finns också som ljudbok och det är mycket möjligt att den får göra mig sällskap i hörlurarna framöver!

2 kommentarer:

  1. Men fy! Nästan FÖR ångestframkallande för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan rekommendera en lyssning ändå! :)

      Radera