torsdag 19 oktober 2017

Inferenser 2.0 av Isabelle Holmgren


Originaltitel: Inferenser 2.0
Sidor: 64
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Inferens - det som uttalas men inte sägs, att läsa mellan raderna. I Inferenser 2.0 har Isabelle Holmgren samlat korta kärnfulla betraktelser där hon bjuder in läsaren till att göra sin egna tolkning av vad det egentligen står."
Det har verkligen blivit populärt, speciellt på engelska, med korta små dikter. Få ord kan säga så mycket. Ibland kanske dikter inte ens är rätt ord. Korta små texter passar bättre. Här har Isabelle gjort det fast på svenska.

Inferenser 2.0 är en smidig lite bok, skulle lätt gå att ha med sig i jackfickan. Även perfekt att läsa när man inte orkar med längre texter på grund av feber och hosta, det kan jag intyga. Varje sida har en liten text, vissa är lätt att tolka, andra kan ha flera olika betydelser känner jag. Det finns inga kapitel, inga indelningar utan texterna bara kommer efter varandra. De flesta några rader, en del bara en rad.

Och jag tycker om det här. Jag tycker om när någon lyckas säga mycket med få, enkla ord. Tycker om känslan när någon annan träffar rätt i mina känslor. Det är ju det jag själv också tycker om med att skriva dikter, när man kan beskriva det någon annan känner, göra så någon annan känner sig mindre ensam. Det lyckas Isabelle få mig att känna flera gånger med sina ord.

"Han är snäll, egentligen.
Är en mening jag aldrig
någonsin mer vill behöva
höra."
-sid. 21
 "Jag ska ge mig tid att skrika
när jag har plats att känna." -
sid. 59

4 kommentarer: