måndag 1 maj 2017

Ung kvinna saknad av Claire Douglas


Originaltitel: Local Girl Missing 
Sidor: 303 (Inbunden) 
"En septembernatt för arton år sedan försvann 21-åriga Sophie Coller. Allt hon lämnade efter sig var en marinblå sneaker ute på den gamla piren, och ett gapande tomrum i sin bästa vän Francescas hjärta. 
När kvarlevorna efter en kropp sköljs upp på en strand återvänder Francesca till Oldcliff-on-Sea, den lilla kuststad där hon växte upp och som hon gjort allt för att lägga bakom sig. Hon hoppas att det nya fyndet till sist ska avslöja vad som hände Sophie. Men det dröjer inte länge förrän Francesca börjar önska att hon stannat kvar i London. De människor hon en gång kände är nu främlingar och i deras blickar anar hon en oroande misstänksamhet. Och vart hon än vänder sig hemsöks hon av spöklika minnen från det förflutna: vålnader som får henne att frukta för sitt förstånd - och sitt liv. 
 Samtidigt blir hon alltmer övertygad om att någon i den lilla staden vet vad som hände den där natten för längesedan..."
Det här är en helt ny författare för mig, men Ung kvinna saknad är inte hennes debut utan det är hennes andra bok. Jag vet inte om första finns översatt men jag vill gärna läsa den hur som helst!

För det här var bra. Riktigt bra och spännande hela vägen. Den utspelar sig både i dåtid och nutid, sakta vävs allt ihop till det stora avslöjandet. Som verkligen inte var det jag väntade mig! Jag blev grundlurad. Det är ju så många böcker som ska ha stora twister men bara i vissa fall känns de speciella. Som med Jag lät dig gå, där var det riktigt bra. Ung kvinna saknad når inte samma nivå men den är ändå bra och överraskade mig ordentligt.

Samtidigt vet jag aldrig riktigt under läsningen om den snuddar vid det övernaturliga eller bara det verkliga, men hur det ligger till får ni läsa själv! Jag hoppas i alla fall på fler lika spännande böcker från Claire Douglas!

15 kommentarer:

 1. Den ligger i min bokhög, ska läsa den inom kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att höra vad du tycker sen!

   Radera
 2. Den här är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 3. Den ska läsas ganska snart, är det tänkt :)

  SvaraRadera
 4. Denna är jag riktigt nyfiken på! =)

  SvaraRadera
 5. Det låter som en bok som skulle passa mig

  SvaraRadera
 6. Jag kände på mig redan tidigt i boken, det som avslöjas i slutet och jag hade litet svårt med trovärdigheten, men visst var det en rejäl twist på slutet, till och med flera. När jag läst boken gick jag tillbaka och läste litet här och var, och insåg att författaren strösslat med ledtrådar kring personerna ända från början och allt håller ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inte lika vaken och listade inte ut allt i ett tidigt skede :)

   Radera