tisdag 15 november 2016

Styx märke av Hanna Blixt


Originaltitel: Styx märke
Sidor: 121 (Inbunden)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från författaren, tack!
"På flykt undan Styx soldater söker syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek. Trädet sluts omkring dem och de befinner sig stunden efter i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Rakt under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng.
 De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp rasar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet."
Vill ni veta vad som gjorde att jag tackade ja till den här boken? En enhörning. Ja jag är 28 år och tycker om enhörningar. När jag såg att det fanns med en här blev jag jättenyfiken och kunde inte låta bli. Och det var ju bra!

Styx märke är en väldigt fartfylld och spännande berättelse. Det blir inte en tråkig stund på de 121 sidorna och kapitlen är korta så det blir ett väldigt smidigt flyt i läsandet. Åldersgruppen står som 9 till 12 men jag tycker den kan passa även för lite yngre, man kan ju läsa den högt tillsammans. Med i boken finns även väldigt fina svartvita illustrationer som gör det hela ännu bättre.

Jag plockade upp den här i fredags kväll och skulle egentligen bara läsa någon sida för att se hur den var innan jag fortsatte med annat. Men helt plötsligt var boken slut! Den drog in mig i sin värld och det hände hela tiden något som gjorde att jag ville fortsätta för att se hur Sofia och Leo skulle lösa alla farliga situationer de hamnade i.

Det lämnas lite utrymme för att man kanske ska våga hoppas på en fortsättning och nya utmaningar. Jag håller tummarna!

4 kommentarer: