torsdag 10 november 2016

Döden den bitterbleka av Anne-Marie Schjetlein


Originaltitel: Döden den bitterbleka
Sidor: 300 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från författaren, tack! 
"Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil. Kan Petra verkligen ha något med det här att göra? 
Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära - ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede."
Döden den bitterbleka är en fristående fortsättning på författarens debut, Döden kvittar det lika. Den har jag inte läst, men det gör verkligen inget. Jag hänger med bra i historien ändå och tycker att man får tillräckligt med tillbakablickar för att kunna förstå vad som hänt tidigare.

Obehaglig, är ett ord som jag tycker passar bra in på den här boken. Riktigt obehaglig. Och det säger jag som är ganska härdad angående det mesta när det gäller böcker. Men att få läsa vissa kapitel ur en pedofils tankar, det är omöjligt att hålla det ifrån sig. Författaren lyckas verkligen skriva så det äcklar mig i just de kapitlen.

Med det säger jag inte att boken är dålig. Det är tvärtom, den har ett riktigt bra driv och när jag väl satte mig ner och började läsa så läste jag ut den på en dag. Jag var tvungen att få veta hur det låg till. När slutet väl kom var jag tvungen att skratta lite åt mig själv, för jag trodde att jag hade varit smart och snappat upp en ledtråd om sanningen. Det visade sig så klart att jag är dum och författaren är smart, för hon grundlurade mig och hade garanterat lagt ut den där falska ledtråden med flit. Well played!

Det här var en spännande ny bekantskap för mig och jag kommer att plocka upp både den tidigare boken och kommande böcker som Schjetlein skriver!

4 kommentarer:

 1. Vad olika man uppfattar samma bok. jag störde mig jättemycket på att jag inte läst första boken och tyckte dessutom att boken var ganska seg med ett icke-slut. Tur att man upplever olika :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag läste ditt inlägg om den och såg att vi tyckte ganska olika. Var jätteintressant att se :P

   Radera
 2. Oj så spännande. Jag har inte läst någon bok av författaren men jag tycker om din recension så kanske jag ta ge det ett försök. Dock så är jag skeptisk när det kommer till pedofilen. Jag har få triggers när det kommer till böcker men pedofili är en av dem. Jag blir att må fysiskt dålig. usch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes första bok kanske kan vara bättre att börja med då! Jag har ju inte läst den men det verkar inte handla om pedofiler i den.

   Radera