onsdag 9 november 2016

Kod 513 av Jeanette Bergenstav


Originaltitel: Kod 513
Sidor: 250 (Inbunden)
Serie: Flingan och flocken (del 2)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Idus Förlag, tack! 
"Collien Heros husse är spårlöst försvunnen. Är det någon som håller honom fången? Och i så fall varför? Vad är det som pågår i de mörka grottgångarna ute på Björkö? Vilka är de hotfulla männen i svarta huvor? Och vad betyder Kod 513? 
När Flingan Fjällström och hennes bror Theo hjälper en vän, dras de in i en härva av mörka hemligheter och dramatiska händelser. Tillsammans med pudeln Buffy, varghunden Aztor och de andra hundarna i flocken gör de allt för att avslöja sanningen. Innan det är för sent."
Förra året läste jag första boken om Flingan och flocken, Vargskräck, och då skrev jag att jag såg fram emot fler mysterier med gänget. Alltså var det självklart för mig att tacka ja när jag fick förfrågan om att läsa bok nummer två!

Kod 513 är en fartfylld och spännande deckare för yngre läsare. Extra bra är den om man älskar hundar! Här finns det nämligen fler stycken och de spelar en stor roll i berättelsen. Blandat med äventyret får man läsa om den kärlek och glädje som de skänker sina ägare. Jag har ju själv en liten foxterrier nu och är uppvuxen med hundar, så många gånger sitter jag och ler igenkännande eller håller andan när det verkar som att någon av hundarna är i en farlig situation.

Böckerna är fristående men jag tycker det bästa är att börja med Vargskräck och sedan fortsätta med Kod 513. Då får man lära känna karaktärerna ordentligt och förstå hur de har lärt känna varandra. Kapitlen är lagom långa och det blir aldrig tråkigt. Jag som ändå är äldre än den tilltänkta målgruppen kommer på mig själv med att inte vilja sluta läsa när jag måste, som till exempel när lunchrasten är slut, jag vill ju veta vad som händer och vad Kod 513 egentligen är!

Det börjar närma sig jul och den här serien är verkligen ett perfekt tips för den deckarintresserade hundälskaren.

2 kommentarer:

 1. En trevlig bok för de yngre och för de äldre som har barnasinnet kvar :)
  Jag tycker också att omslaget är så himla mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är svårt att inte gilla det med den fina hunden :D

   Radera