tisdag 23 augusti 2016

Where is George? & Sam's Birthday av Douglas Foley


Originaltitel: Where is George? 
Sidor: 45 (Inbunden)
Ålder: 6-9 
Recensionsexemplar: Från Lava förlag, tack! 


"Jamie vaknar upp en morgon och känner att något är fel. Efter en stunds sökande inser han att hans älskade nalle George saknas. Vad har hänt? Jamie och hans hund Lucy ger sig ut för att leta..."
Originaltitel: Sam's Birthday
Sidor: 43 (Inbunden)
Ålder: 6-9
Recensionsexemplar: Från Lava förlag, tack! 

"Det är sommarlov och regnet öser ner. På hunden Lucys morgonpromenad träffar Jamie sin kompis Zoe och de bestämmer sig för att baka en födelsedagstårta till sköldpaddan Sam, som de bestämt tror fyller 50 år..."
De här två böckerna dök upp som överraskning i brevlådan och jag måste ju säga att jag inte har barn eller är lärare eller något liknande. Så jag kan bara utgå från egna tankar och känslor om dem, inga egna erfarenheter med barn. Jag själv skulle garanterat tyckt om dem när jag var yngre, eftersom det finns djur med i dem. Allt som handlade om djur var bra. 

Böckerna är uppbyggda med korta engelska meningar och på varje uppslag svävar några ord/fraser ur meningarna också för sig själva tillsammans med en svensk översättning. Det gör att man på ett ganska lekfullt sätt lär sig de lite svårare orden som kan finnas i berättelsen och kan försöka lista ut vad hela meningen innebär. 

Illustrationerna är fina och färgglada. Jag kan tänka mig att de verkligen hjälper till att hålla intresset och nyfikenheten uppe under läsningen. 

2 kommentarer: