måndag 29 augusti 2016

Förutom böcker är jag lite besatt av...

...anteckningsböcker. Jag älskar dem och har ett antal även om jag inte använder dem så regelbundet som jag skulle vilja. Vackra, söta, stora, små. Jag har lite av varje. Ord har alltid fascinerat mig, jag började skriva dikter och andra texter när jag var...12 år kanske. Det blev mitt sätt att få ut känslor, jag har aldrig varit bra på att prata om det. Alltså är det kanske inte så konstigt att jag värdesätter ställen där jag kan skriva ner allt möjligt, även om jag inte gör det tillräckligt ofta.

Så för några dagar sedan när jag satt och kikade runt på Book Depository hittade jag några som fick mig att bli lite förälskad. Titta bara så fina de är.
Och min absoluta favorit: 

Serien med de här anteckningsböckerna heter A Novel Journal och det finns fler än de jag visade här. Jag har inte ens läst Anne of Green Gables eller The Wizard of Oz, men jag tycker de är otroligt fina och jag fastnade för citaten på framsidan. Jane Eyre har jag läst på svenska och den älskar jag i sig själv, men även här är citatet underbart. 

Som jag förstår det så består raderna som man skriver på av själva texten från berättelsen, väldigt smått så klart. De har självklart hamnat på min önskelista så jag inte glömmer bort dem. 

20 kommentarer:

 1. Ännu en sak som du och jag delar! Jag är också förtjust i anteckningsböcker. Just de här som du visar var fina, men annars är jag löjligt förtjust i såna som har vackert linnetyg eller fina illustrationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina illustrationer är jag också svag för :)

   Radera
 2. Åhhhhh, vad skönt att jag inte är ensam!!!! Har så sjukt många anteckningsböcker och har ständigt nya planer på hur de ska användas, men de blir sällan använda ändå. De är i alla storlekar, färger och material och alla är de underbara. Anteckningsböcker är min drog. Och jag har bestämt att det får vara så. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha absolut inte ensam! Men jag säger som du, det är en drog man kan leva med att ha :P. Som böcker!

   Radera
 3. Jag älskar också fina anteckningsböcker, och pennor, och allt som har med skrivande att göra egentligen :) De anteckningsböckerna du visar är ju så vackra, jag måste skriva upp dem på min lista inför jul. Tack för bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Kul att du tyckte om dem :) Jag kommer vara tvungen att skaffa den där Jane Eyre-boken nån gång känner jag :)

   Radera
 4. Hehe, jag har ett helt överskåp i min garderob med anteckningsböcker, brevpapper och block. Skönt att höra att det finns fler som jag ;) Dessa böcker var ju bara helt underbara! Tack för tipset :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh brevpapper brukade jag samla på! Undra vart alla mina gamla är, säkert nerpackade hos mamma någonstans :p.

   Radera
 5. Å, de var verkligen snygga! Känner igen mig i att inte riktigt kunna sätta ord på känslor i prat men få ut dem i skrift, älskar att skriva just därför :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt att kunna skriva ut allt :)

   Radera
 6. Åh men sluta, nu vill ju jag också ha såna! Så himla fina. Anne-boken är min favorit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha min onda plan, dra med mig andra i fallet ;)

   Radera
 7. Åh jag har också en svaghet för anteckningsböcker. Skulle lätt kunna köpa hur många som helst haha X) men försöker hålla i mig tills jag använt de jag redan har. De du har i inlägget är urfina! Jag kan också rekommendera Anne of Green Gables och Oz. De är jättebo böcker :)

  SvaraRadera
 8. Åh så fina. Jag är också tokig i allt man kan skriva i och med. Anteckningsböcker, kalendrar, söta post-its. Och pennor... Men som du säger, ibland är man dålig på att använda sig av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dem! Det är svårt att stå emot det habegäret de väckte :)

   Radera