onsdag 13 april 2016

Du behöver inte, du behöver inte, du behöver inte...men jag vill!

Alltså, jag brukar inte samla på mig olika utgåvor av titlar jag redan har. Har jag en, vare sig det är en sliten second-hand kopia eller en nyinköpt blänkande sak, så har jag ju den. Då brukar jag inte ens känna ett behov av att titta på andra.

Men ska det vara en författare jag faktiskt skulle köpa böcker som jag redan har av...då ska det väl vara Fredrik Backman. Vi fick in den engelska versionen av Min mormor hälsar och säger förlåt till jobbet igår och jag höll på bli tokig för den är så fin! Så satte man den bredvid den engelska En man som heter Ove och känslan var bara "åååååh...jag vill ha dom...".

Så nu kan ni tro att jag kämpar med min självkontroll här! Jag har dem, fina och inbundna på svenska. Jag behöver inte engelska pocket-versioner! Men titta på dem! Speciellt Min mormor hälsar och säger förlåt, jag är helsåld på det omslaget. Kanske är det för att det är min favorit av böckerna, kanske är det för att det är en wors på omslaget, kanske är det bara kärlek!

    

12 kommentarer:

 1. Jag kan också få såna där orimliga ha-begär efter fina böcker! Jag gillar den högra boken ("Min mormor hälsar...") men tycker det är lite typiskt att det mycket kavata barnet som förvisso är en tjej får en kort klänning à la barn på 40-talet. Det var inte alls så jag uppfattade henne och det får boken att framstå som lite gulligare än vad den är. Men VÄLDIGT fint omslag, rent grafiskt!

  Det vänstra omslaget gillar jag inte alls. Möjligen då för att det matchar den andra boken, men inte fristående. Gubben Ove har ju fått så knepiga proportioner att han ser ut som en äcklig kasperdocka med jättehuvud och spetsig haka och kroknäsa. Njae, den föll mig inte i smaken.

  Men vad fint DU har gjort inne på bloggen! :-) Ny bakgrund, ser jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det jobbigt! Speciellt när det är helt orimligt att köpa dem egentligen, det finns ingen logik förutom att de är så fina :P. Det är ju två böcker jag älskar men ändå!

   Tack! :D Vad kul att du gillar bakgrunden!

   Radera
 2. Mycket fina böcker, jag förstår att du blir väldigt sugen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att jag är ledig i två dagar nu, frestelsen är längre bort :p

   Radera
 3. Den var faktiskt väldigt fin! :)
  Jag har inte läst mormor-boken ännu, bara de två andra, men de gillade jag ju så jag får ta och läsa den där snart också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mormor är lite annorlunda jämfört med de andra två och jag vet att vissa inte fastnar lika mycket för den men jag fullkomligt älskar den :)

   Radera
 4. Åh, de var fina! Men du kanske kan lyckas hitta omslaget som högupplöst bild annars och trycka en egen plansch att ha på väggen? Kanske kostar mer, men tar mindre plats (i bokhyllan) och känns inte lika dumt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en idé! :) Tack för tipset, ska kika runt lite.

   Radera
 5. Jag håller absolut 100% med. Jag kan nästan tycka att dom engelska omslagen är finare än dom svenska? Hehe, men jag är svag för ritade omslag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är lite så, de här är nog finare faktiskt :p. De svenska är fina men alltså jag är så kär i dem här så det är inte klokt :p. Kram!

   Radera