fredag 25 juli 2014

Evig natt av Guillermo Del Toro & Chuck Hogan


Originaltitel: The Night Eternal
Sidor: 411
Serie: Släktet del 3
"Det har gått två år sedan vampyrerna tog över i Släktet och hela världen är nu på gränsen till förintelse. Atomvintern ligger som en filt över jordens yta och ständigt mörker råder. Solens strålar filtreras genom den förgiftade atmosfären endast under två timmar varje dag en perfekt miljö för vampyrer att fortplanta sig i.
De flesta människor har massutrotats av Mästaren, en uråldrig vampyr utrustad med fruktansvärda krafter. De människor som finns kvar är totalt undergivna och internerade i läger. Människorna är uppdelade i två grupper: de som föder upp fler människor och de som fungerar som föda åt Mästarens vampyrarmé. Människornas öde ligger i händerna på en brokig skara frihetskämpar Doktor Eph Goodweather, före detta chef för Smittskyddsinstitutet, Doktor Nora Martinez, kollega med Eph och skicklig på att döda vampyrer, Vasiliy Fet, den färgstarke ryske råttutrotaren och Mr. Quinlan, Mästarens avkomma som är ute efter hämnd. Deras jobb är att hitta Ephs son, Zack, och rädda världen från undergång."
Nu är trilogin äntligen utläst! Den här sista boken tog lite tid att ta sig igenom, inte för att den var dålig utan för att jag har varit så trött att jag inte orkat läsa som vanligt. Antagligen pga värmen som gör att jag sover dåligt, hjärnan vill inte riktigt samarbeta med mig när jag kommer hem från praktiken.

Men som sagt, nu är den utläst! Och jag gillar verkligen hela den här serien. Det är så mörkt och hopplöst och skrämmande. Inget romantiserande av vampyrer här inte, nej här är det bara ondska och kamp för att överleva. Och det är inte alltid så lätt att, för att klara sig i den här nya världen måste man kanske göra saker man inte tycker om, godta regler som inte är rättvisa.

Jag kan inte riktigt säga så mycket om den här sista boken utan att avslöja saker som jag inte borde avslöja Men jag gillar verkligen tankarna bakom hur de första vampyrerna uppstod. Det var riktigt intressant läsning om det i vissa kapitel mellan all spänning som pågick i "nutid".

Nu hoppas jag att de lyckas göra böckerna rättvisa i tv-serien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar