fredag 9 december 2011

Veckan bokbloggsjerka

Veckans fråga inne hos Annika är

Berätta om boken/böckerna du läser just nu! 

Just nu håller jag alltså på ta mig igenom Millenium-trilogin av Stieg Larsson. Jag är för tillfället på andra boken; Flickan som lekte med elden. Den här boken handlar om sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander får återigen många spännande och farliga händelser att ta itu med.

Det känns som jag är lite efter med att läsa de här böckerna och enda anledningen att det blev av just nu egentligen var för att min äldsta syster sa åt mig att låna dem av henne. När hon kommer upp till jul ska jag få låna filmerna också, om jag läst ut böckerna! Böcker först, filmer sen, det var hon noga med :).

Jag har hunnit ungefär halvvägs i boken och tycker det är svårt att lägga den ifrån sig på kvällarna när man till slut måste sova. Så hittills, en trevlig upplevelse precis som första boken :). Ser fram emot fortsättningen, sista boken och till slut filmerna!

9 kommentarer:

 1. Jag tyckte Millenium-trilogin var vanvettigt spännande. Det är nästan så jag önskar jag kunde läsa böckerna igen, för första gången.

  SvaraRadera
 2. Både böckerna och filmerna var riktigt bra. Snart kan man ju dessutom se den amerikanska versionen av filmen.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag kommer nog att se den amerikaniserade versionen också, Daniel Craig verkar inte som ett riktigt självklart var för mig, ska bli intressant!

  SvaraRadera
 4. Åh jag gillar millenium-trilogin, fast jag tyckte att första boken var lite seg (lite för mycket människor). De andra två är toppen, det gick verkligen inte att sluta läsa dem.

  Och din syster har rätt, böckerna först och filmerna sen :P

  SvaraRadera
 5. Monika: Ja visst är det synd ibland att man inte kan göra böcker olästa :)

  Bokfröken och Sara: Syrran ska se amerikanska versionen strax innan jul, ska bli intressant att höra vad hon tyckte :).
  Och jag ser fram emot de svenska under julen! :)

  Annie: Det var en hel del namn att hålla reda på i den, det håller jag med om :).
  Haha ja, äldre syskon ska väl ha rätt ibland ;).

  SvaraRadera
 6. Helt rätt! Böckerna först och filmerna sen. :-)

  SvaraRadera
 7. Din äldre syster låter klok. :-)

  SvaraRadera
 8. Jag har sett en av filmerna (minns inte vilken) men inte läst någon av böckerna. Fast jag kanske borde. Jag ska tydligen vara väldigt lik Lisbeth enligt min mor och en och annan fullständig främling(!).

  SvaraRadera
 9. Jag har heller inte tagit itu med Millenium-böckerna ännu. Tyvärr har jag fuskat genom att se filmerna innan jag ens lyft böckerna. (Får jag skylla på att sambon "tvingade" mig till att se dem med honom?)

  SvaraRadera