torsdag 15 december 2011

Luftslottet som sprängdes

"Den tredje och avslutande delen i Millennium-serien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Starka krafter vill tysta henne en gång för alla.Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar."


Så, då var min resa i den här serien över. Snyft måste jag säga. Böckerna var så bra! Den här sista var ännu mer omöjlig att lägga ifrån sig eftersom det var upplösningen på allt, svaren på alla frågor osv. Jisses så spännande! Jag får bara falla in i raden av folk som tycker om de här böckerna. De var en väldigt positiv läsupplevelse.

Nu väntar jag bara på att kunna se filmerna när syster kommer hem! Det ser jag väldigt mycket fram emot :).
Ni som kikar in här, har ni läst böckerna och sett filmerna? Vad tyckte ni om filmerna i förhållande till böckerna?

1 kommentar:

  1. Jag tyckte mycket om böckerna, trots att det inte är min typ av böcker egentligen. Vissa av "fakta-utsvävningarna" skummade jag dock.

    Filmerna tyckte jag också om, men de går så snabbt fram att jag undrar om jag hade tyckt lika bra om dem om jag inte hade läst böckerna?

    Nu är jag i alla fall riktigt nyfiken på den amerikanska filmen. David Fincher är en riktig favorit och den har fått bra recensioner.

    SvaraRadera