torsdag 3 augusti 2017

the princess saves herself in this one av Amanda Lovelace


Originaltitel: the princess saves herself in this one
Sidor: 208 (Häftad)
"From Amanda Lovelace, a poetry collection in four parts: the princess, the damsel, the queen, and you. The first three sections piece together the life of the author while the final section serves as a note to the reader. This moving book explores love, loss, grief, healing, empowerment, and inspiration."
Det här är ännu en poesibok som jag köpte efter att ha sett många textsnuttar ur den på Instagram. Dessutom älskar jag titeln, den är svår att motstå och den ger mig en känsla jag behöver ta vara på för tillfället. Girl power ni vet!

Jag skrev ju om Milk and Honey av Rupi Kaur för ett tag sedan och tyckte bra om den. Men den här gillar jag faktiskt ännu mer. Jag hittar fler dikter som jag kan relatera till och ord som träffar rätt i hjärtat. Och det är ju därför jag läser poesi, för att hitta någon som kan sätta ord på känslor jag själv inte lyckas med. Nu har jag i och för sig försökt börja skriva själv igen, lite försiktiga ord för att försöka bearbeta. Men det är ändå alltid skönt när någon annan kan skriva det man själv känner också. Det är ett ännu större plus att det märks i hennes texter att Lovelace själv älskar böcker!
"he
promised
to fix me
&

he left me
more
s h a t t e r e d
than i had been
before


-but now i've got gold in the cracks"
"over the decades,
her books became
such a part
of her

that
the ink
somehow escaped
her veins

& bloomed
her favorite 
words & images
onto her skin.

now
the world
would have
no doubt:

she 
was the
pagebound
girl." 

10 kommentarer:

 1. Har sett flera rekommendationer på denna. Har själv ofta svårt för dikter men det här lockar lite ändå.

  SvaraRadera
 2. Förr läste jag en del poesi men nu är det länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste mycket dikter när jag själv skrev mer, då läste jag mycket på den diktsida jag är med på. Nu blir det mer sällan men jag vill gärna läsa mer :)

   Radera
 3. Den har jag hört om. Nu blir jag ännu mer sugen på den! Och hennes Milk and Honey håller väl Sandra Beijer på att översätta om jag inte minns fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mill and honey är det Rupi Kaur som skrivit, hoppas jag stavade det rätt nu! Men jag har också hört det efter att jag skrev inlägget om den boken :)

   Radera
 4. Wow så fin den verkar ! Den vill jag nog läsa direkt :)

  SvaraRadera
 5. Jag la till den här boken på storytel för någon vecka sedan :D ska ta mig ann den här jag med någon gång, men känns bra att veta att den är värd tiden ^^ så fint <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Det tycker jag absolut att den är :)

   Radera