tisdag 12 juli 2016

Du, bara av Anna Ahlund


Originaltitel: Du, bara
Sidor: 340 (Flexband)
"Frank, det här är min lillebror John."
Han tittar upp och ser på mig. Jag håller andan.
Hans ögon är elektriska. Svarta som ett natthav där blixten slagit ner. Utan att släppa mig med blicken reser han sig upp, ler och sträcker fram handen. Jag tar två steg fram och fångar den. Hans handflata är sval. 
"Hej John."
Syrendoften ligger som ett täcke över Uppsala och asfalten är varm. John är sexton och ska börja gymnasiet efter sommaren. Föräldrarna har dragit till landet och John och hans storasyster Caroline får klara sig själva i lägenheten där luften står still. Då dyker Frank upp och vänder upp och ner på hela Johns värld. Dessvärre är Frank redan tingad av Caroline. Och hon är van att få som hon vill."
Det är väl inte många som missat den här boken? Den är verkligen överallt just nu och tar emot regn av lovord. Så innan jag gick på semester från jobbet köpte jag den, nyfikenheten blev helt enkelt för stor.

Och jag gör som alla andra - öser beröm över den! Vilken underbar berättelse det här är. Sidorna darrar av alla känslor som trängs och varje ord letar sig in under huden på mig. Jag vill genast ha mer av de där första beröringarna när man träffat någon, när det verkligen är som att elektricitet skjuts ut i huden, då hela kroppen vaknar. Ahlunds sätt att skriva gör så att allt kommer till liv, jag ser varje scen och känner varje mening hon ger mig.

Förutom att hon skriver så otroligt vackert älskar jag att boken inte är någon bok där att vara kär i en annan kille är något konstigt, det är inga funderingar kring vem huvudpersonen faller för. Det är bara så det är, naturligt och självklart både för honom och hans vänner. Det gjorde mig extra glad.

Du, bara är helt enkelt den finaste kärlekshistorien jag läst på länge.

18 kommentarer:

 1. Åh nu blev jag ännu mer sugen på att läsa den här!!

  SvaraRadera
 2. Jag blir också nyfiken på den här boken, det låter extra bra att det inte handlar om att en kille faller för en kille, utan att det mer fokuserar på känslorna. Ja, jag måste nog läsa den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tyckte verkligen om att den fokuserade på känslorna på det sättet :). Tycker verkligen att du ska läsa den! :)

   Radera
 3. Kärlek är ju alltid kärlek och om det berättas på rätt sätt så är det alltid vackert :) Hoppas hinna med denna i slutet av månaden, än så länge ser det bra ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det :). Hoppas du hinner läsa den!

   Radera
 4. Å vad kul att du också älskade! Har faktiskt inte sett en enda negatov recension på denna - en tycker ju att NÅGON ändå skul,e dyka upp? Eller så är den helt enkelt så perfekt att det inte går ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker grymt mycket om den! :) Ser fram emot vad hon skriver härnäst :D

   Radera
 5. Det här kan väl inte vara en bok för en karl? Skojar bara ;)
  Blir faktiskt lite nyfiken på den här. Men jisses, så många böcker och så lite tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är ju det där med tiden också! Men den är värd tiden ;)

   Radera
 6. Alltså, jag bara måste läsa den här :)

  SvaraRadera
 7. jag tror att jag just blev fullt övertygad att läsa denna. :) Ska ta och låna den vid nästa besök på bibblan om den finns inne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! :) Hoppas du kommer tycka om den :)

   Radera
 8. Oj, nu blev jag riktigt sugen på den här. Nåja, jag hade ju inga böcker som väntar ändå ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej men eller hur, man har ju aldrig en stor hög som väntar ;). Men den här är värd att låta smita före i kön!

   Radera
 9. Haha, så roligt att vi tyckte så olika om den här! Fast jag förstår verkligen vad du menar ändå, det är nog mest jag som inte var så mottaglig. .)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja vi var som dag och natt här :D Men jag förstår dina poänger också :)

   Radera