onsdag 13 maj 2020

Snöugglans sigill av Hanna Blixt


Originaltitel: Snöugglans sigill
Sidor: 137 (Inbunden)
Serie: Äventyren i Sagofallen (del 7)
Ålder: 9-12
Illustratör: Therése Larsson
"Kampen mellan schackpjäserna är över. Godheten har segrat. Men vem är egentligen Styx? Och vem är Snöugglan? Följ med till Drömmarnas trädgård där allt tog sin början...
Snöugglans sigill utspelar sig före de andra delarna och är ett fartfyllt och spännande äventyr bland drakar, slott och mystiska broar tillsammans med de tolv medlemmarna i De vises råd."
Det här är sista boken i serien Äventyren i Sagofallen, men den utspelar sig innan de andra och ger en bakgrund åt händelserna vi fått vara med om tillsammans med syskonen Sofia och Leo.

Jag tycker det känns väldigt sorgligt att det är över nu. Det kommer inga fler portaler som tar med oss till Sagofallen. Det har varit en väldigt spännande och fin resa att få vara med på! Jag tycker verkligen om hela serien och rekommenderar den starkt till alla lässugna bokslukare. De räknas in i åldersgruppen 9 till 12 år men även om man är lite yngre fungerar de bra som högläsningsböcker.

Även i den här var det full fart och spänning. Kapitlen bara flyger fram och det var intressant att se vad som ledde till att Sagofallen blev så uppdelat i gott och ont. Man får även veta mer om den mystiska Snöugglan vilket jag tyckte var extra roligt!

Nu är det bara hålla tummarna för att Hanna Blixt fortsätter skriva och tar med sina läsare på nya äventyr!

4 kommentarer:

 1. Tycker också det är tråkigt att serien är slut, men vi får hoppas Hanna Blixt skriver mer böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja håller verkligen tummarna för det! :)

   Radera
 2. En mystisk snöuggla? Bara det låter spännande! :) Visst är det underbart med bra serier men sorgligt när dem väl är slut.. Ska hålla den här i minnet i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en jättebra serie! :) Kan verkligen rekommendera den :)

   Radera