måndag 4 juni 2018

Fuckboy av Cecilia Salamon


Originaltitel: Fuckboy - Praktisk handbok i konsten att dejta
Sidor: 181 (Inbunden)
Illustratör: Louise Winblad
Recensionsexemplar: Från Bookmark Förlag, tusen tack! 
"På några få år har dejtinglandskapets villkor ändrats radikalt. Med din perfect match ett par klick bort i telefonen har dejtandet aldrig varit mer tillgängligt eller lika accepterat. Samtidigt förblir allt fler singlar.
Fuckboy Praktisk handbok i konsten att dejta är relationsexperten Cecilia Salamons uppgörelse med destruktiva dejtingmönster, fuckboys (du kommer snart att veta allt du behöver om dem) och seglivade myter om kärlek. Med personliga och professionella tips boostar Sveriges egen Carrie Bradshaw både dem som drömmer om en relation och dem som bara dejtar för skojs skull."
Jag fick förfrågan från förlaget om jag ville läsa den här boken och tackade ja eftersom den lät väldigt rolig! Den passar egentligen inte alls in i mitt eget liv men det var underhållande läsning som satte ett leende på mina läppar lite då och då!

Salamon har samlat en hel hög med tips om hur man tar sig fram i dejtingvärlden, lite råd om hur man kan tänka när man är i en relation, hur man håller sig borta från destruktiva relationer och den allra största känslan som genomsyrar boken är: respektera och älska dig själv! Lita på att du är värd att älskas som du är och att ingen har rätt att behandla dig illa eller utnyttja dig. Men hon skriver det inte som en självhjälpsbok utan det är gjort med så mycket humor och värme. Det är nog det jag tyckte bäst om ändå; känslan av att författaren är en vän som peppar mig som läsare att acceptera mig själv, vilken relationsstatus jag än är i.

Hon delar även med sig väldigt generöst av sina egna upplevelser och erfarenheter, båda positiva och negativa. De bitarna tycker jag också om lite extra eftersom de känns väldigt ärliga. Hon verkar ha en klar bild av sig själv och kan se både bra och kanske lite sämre val hon gjort när det gäller relationer och dejtande.

Dessutom är illustrationerna av Louise Winblad väldigt träffsäkra till texten!

4 kommentarer:

  1. Jag avböjde det rec.exet för det kändes inte som något för mig. Kul att du tyckte om den.

    SvaraRadera
  2. om jag blir änka, skulle jag nog behöva hjälp :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är nog ett helt virrvarr av saker att tänka på!

      Radera