torsdag 14 juni 2018

Änglabarnet av Anders Gustafson & Johan Kant


Originaltitel: Änglabarnet
Sidor: 152 (Inbunden)
Serie: Singöserien (del 4)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack! 
"I Tranvik på Singö beslutar sig en husägare för att renovera ett torp på sin stora gård. Stugan, som byggts på 1700-talet, har stått obebodd i flera decennier. När teglet i den slitna murstocken rivs upptäcks en dold nisch  och i den hittas ett skelett. 
Den rutinerade 65-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes kollegor kommer snabbt till brottsplatsen. Snart konstaterar poliserna att de funnit kvarlevorna av en mycket ung människa. Hur länge har kroppen legat där och vem kan ha begått ett sådant brott? Inom kort väcker fallet Solbritts egna såriga barndomsminnen, som hon gjort allt för att glömma."
Det här är en kort, lättläst historia i väldigt behändigt format. Den är mycket mindre än en vanlig inbunden bok. Till och med mindre än en pocket! Alltså perfekt att ha med till stranden i sommar. Även innehållet är som gjort för en solig dag när man vill ha något lätt.

Jag har inte läst någon av de tidigare böckerna i Singöserien, men det gjorde absolut ingenting när jag hoppade in i den här. Jag fick lite lagom med bakgrundsinformation om karaktärerna och kunde ändå snabbt bli indragen i fallet.

Änglabarnet är en väldigt oblodig historia som håller sig till nutid även om det är ett äldre dödsfall de jobbar med. Den går som sagt väldigt fort att ta sig igenom och gav mig en trevlig lässtund! Nu är den lämnad i sommarstugan så resten av familjen kan få en chans att läsa den.

4 kommentarer:

  1. Nu är jag klar med majklassikern :)

    SvaraRadera
  2. Fin omtale. Har ingen planer om å lese denne boka selv, men syns fortsatt det var interessant å lese om den. God helg :)

    SvaraRadera