måndag 24 februari 2014

Tistelblomman av Amanda Hellberg


Sidor: 298
"Ända sedan hon var liten har Maja Grå varit annorlunda. Det är en hemlighet hon inte kan dela med Jack, mannen som hon älskar. Tillsammans har de flyttat till det skotska höglandet. Till Tistelblomman, ett ensligt beläget hus med en sällsam dragningskraft. De trivs i det gamla kråkslottet och njuter av sin förälskelse i den storslagna omgivningen. 
Men i trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta sin fot på ägorna. Och snart förnimmer Maja en osalig närvaro i husets dunkla vrår. Samtidigt oroar hon sig för hur Jack skulle reagera om han visste att hon är klärvoajant och hur detta kan påverka deras framtid.
Allting kompliceras då Maja får ett sekretessbelagt erbjudande om ett jobb där hennes förmågor kan komma till användning vid brottsutredningar. Det känns som om hon ställs inför ett omöjligt vägval. När sedan Jack måste resa bot en tid blir Maja ensam med sina tvivel hon tappar fokus på den gåta som det ödsliga huset ruvar på - något som visar sig vara ett dödligt misstag."

Jag gillar verkligen Amanda Hellberg! Nu har jag läst två böcker om Maja Grå och jag är helt såld. Hon bygger upp stämningen så bra, så det känns som man är där. Lite som om man själv är ett spöke som svävar omkring och ser allting som händer utifrån.

Att boken utspelar sig i Skottland gör ju inte saken sämre direkt, en plats jag besökt en gång och vill tillbaka till! Det är verkligen perfekt för spökhistorier.

Det är spännande och intressant från sida ett, och jag var inte beredd på svängarna det tog lite då och då. Vissa stunder så kryper det verkligen in under huden på mig och jag drar ut på meningarna för att få den känslan att hålla i sig så länge det går, för det är ju det som är det härliga med såna här mysrysiga berättelser!

Jag ser med glädje fram emot all framtida läsning som Hellberg kan erbjuda.

4 kommentarer:

 1. Jag måste verkligen läsa något av Amanda Hellberg snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! :) Hon är riktigt bra :)

   Radera
 2. Den låter riktigt spännande! Ska se om jag kan få tag i någon bok av henne, har faktiskt aldrig hört talas om denna författare.....Låter som en författare som passar mig perfekt i alla fall :) Skönt med lite vår i luften idag :) Snart kan man sitta ute och läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa läsa något av henne! :)
   Det ska bli riktigt härligt med vår och sommar! Jag hoppas våren letar sig hit upp snart också :)

   Radera