torsdag 29 augusti 2013

Slutet på Mr. Y av Scarlett Thomas


Originaltitel: The End of Mr.Y 
Sidor: 511

"Ariel Manto kan inte tro sina ögon när hon i ett litet antikvariat hittar Slutet på Mr.Y. Hon vet att den mer än hundra år gamla boken inte bara är extremt ovanlig, den sägs även bära på en förbannelse. 
Med Mr. Y under armen befinner sig Ariel plötsligt mitt uppe i ett hissnande äventyr på liv och död. Ett virrvarr av sex, agenter,  kärlek och tidsresor. Har boken möjligen också något att göra med hennes handledares Burlems mystiska försvinnande?" 
Jag har haft riktig tur med böcker på sista tiden och läst några väldigt bra efter varann!
Slutet på Mr. Y är verkligen något annorlunda. Lite, lite påminner den mig om när jag läste Sofies värld för det är en sådan bok jag inte kunde vara trött när jag skulle läsa. Då den tar upp lite djupare frågor och beskriver saker man verkligen måste vara vaken för att hänga med i. Eller jag behövde det i alla fall!

Men den är väldigt bra. Det är spännande och intressant hela tiden. Och det är ju en bok om en bok, vilket gör det lite extra mysigt att läsa.
Ett av citaten om boken, från Yorkshire Evening Post är;
"Slutet på Mr. Y ligger någonstans mellan Vindens skugga och Doctor Who. Scarlett Thomas skickar iväg oss på en vild och oemotståndlig jakt in i djupet av oss själva och våra största frågor." 
Och det tycker jag är ett väldigt bra sätt att beskriva den här boken på.  Annorlunda och bra läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar