söndag 26 februari 2012

Julia av Anne Fortier"Julie Jacobs ärver nycklar till en bankbox som finns i den italienska staden Siena. Tillsammans med nycklarna finns ett brev som berättar om en värdefull familjehemlighet. Snart påbörjar Julie en farofyllda resa till Italien för att söka efter sanningen om sin mamma och hennes släkting Giulietta.
Kan det vara så att det är samma Giulietta som var förälskad i den unge Romeo som en gång i tiden inspirerade Shakespeare att skriva Romeo och Julia? Kan det vara så att hon faktiskt är släkt med den verkliga Julia bakom den odödliga kärlekstragedin? Och är det så att det fortfarande finns en förbannelse som vilar över hennes släkt?"
 Jag fick den här boken av min sambo i julklapp, den hade innan dess stått på min lista över böcker jag ville ha så det var en glad överraskning!
Och ännu gladare är jag nu att det var just den som låg i paketet, så jag fick läsa den. För jag blev fast och det resulterade i sena nätter då jag inte kunde förmå mig själv att lägga bort den.

Jag erkänner, jag är svag för romantik och berättelser om odödlig kärlek osv. Så att i en bok få två Romeo och Julia berättelser, en dåtida och en nutida. Det gör mig lite lycklig.
Det var svängar som jag inte var beredd på, gåtor som kunde leda fram till en skatt, vackra platser, familjehemligheter, målningar och brev.

Jag älskade det och jag har en svag aning om att min bokälskande väninna BokNiklasBotten också skulle kunna gilla den.
Det är en ganska tjock bok på 489 sidor, men jag hade kunnat stanna i deras värld ännu längre.

2 kommentarer:

  1. sv: det är verkligen enkelt och det uppskattades här hemma. Men det räckte med två - tre för min del:P

    SvaraRadera